Šport > Nogomet
7132 ogledov

Čeferin o izdaji prijatelja: "Nisem še srečal človeka, ki bi toliko lagal"

aleksander čeferin agnelli Epa
Predsednik Uefe je razkril, kdo ga je v zgodbi o ustanovitvi nogometne superlige najbolj razočaral.

Kot smo že poročali, je predsedniku Aleksandru Čeferinu v prizadevanjih Evropske nogometne zveze (Uefa), da bi nogometne velikane odvrnila od ustanovitve novega superligaškega tekmovanja, hrbet obrnil tudi dober prijatelj in zaveznik Andrea Agnelli.

aleksander čeferin Nož v hrbet Šport Čeferina izdal dober prijatelj

Predsednik Juventusa je Čeferinu še pred dnevi zatrjeval, da je neizbežen nastanek superlige zgolj medijska izmišljotina, nato pa je, namesto da bi Slovenca poklical nazaj, kot sta se dogovorila, izklopil telefon.

V ponedeljek zjutraj je prišla uradna potrditev, da je Agnelli prevzel podpredsedniški položaj v novi superligi.

nagrobnik nogomet "To je vojna!" Šport Dan, ko je umrl nogomet

"Očitno je pohlep tako močan pri nekaterih, da jim izpuhtijo vse človeške vrednote. Ampak mi se bomo držali naših vrednot," je v odzivu na aktualno dogajanje dejal Čeferin in v isti sapi napovedal, da bo z ubežniki obračunal v okviru pravnih zmožnosti.

Ustanovitelji superlige so sicer že oblikovali pravne akte, s katerimi želijo zagotoviti nemoteno ustanovitev tekmovanja, listino pa so naslovili tako na Čeferina kot na predsednika Fife Giannija Infantina.

aleksander čeferin Zdaj gre zares Šport "Odpadniki" zažugali Čeferinu uefa pokal ušesa Na nož Šport Superligaši zvezali roke Fifi in Uefi

čeferin agnelli | Avtor: Epa Epa
"Veliko stvari sem doživel v svojem življenju, saj sem bil 24 let odvetnik za kazenske zadeve. Zato sem srečal že veliko različnih ljudi, ampak še nikoli takšnih, kot so ti," je povedal slovenski funkcionar. "Ed Woodward (Manchester United, op. a.) me je poklical prejšnji četrtek, da bi mi povedal, kako zadovoljen je z reformami, čeprav je očitno pred tem že podpisal nekaj drugega," je razkril Čeferin, nato pa brez dlake na jeziku obračunal še veljakom Juventusa. "Največje razočaranje pa je Agnelli. V soboto mi je zatrdil, da so vse to samo govorice. Dogovorila sva se, da se slišiva čez eno uro, nato je izklopil svoj telefon. Ne želim preveč govoriti o njem. Ne bi se rad spuščal na osebni nivo, toda nisem še srečal človeka, ki bi lagal tako pogosto in vztrajno kot on. Res neverjetno," je sklenil predsednik Uefe.

uefa Novost Šport Uefa prevetrila format lige prvakov Jan Oblak slovenska nogometna reprezentanca Posledice Šport Je Slovenija izgubila Jana Oblaka?
Komentarjev 9
  • dd 09:19 20.april 2021.

    Očitno je bil Čeferin med svojo odvetniško službo slep, ker laganja, sleparjenja, ropov, je v Sloveniji na vsakem koraku.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 00:45 20.april 2021.

    Če je človek uspešen in še pošten je treba takoj malo pljuniti vanj. Slovenec teh dveh lastnosti rojaku ne privošči.

  • JZekspert 23:20 19.april 2021.

    Hej, troli iz kleti. Tole je novica o nogometu, EUEFI in odcepitvi klubov. Pozabite oz. dajte že prebolet, da je Čefo kritiziral nedotakljivo in nezmotljivo plešasto božanstvo in ne smetite več pod to novico. Hvala.