Šport > Nogomet
9935 ogledov

Čeferina izdal dober prijatelj

aleksander čeferin Epa
Tesni sodelavec in prijatelj Aleksanda Čeferina je že odstopil s položaja predsednika Združenja evropskih klubov (ECA).

Andrea Agnelli, predsednik Juventusa, je postal eden najpomembnejših akterjev pri ustanovitvi nove evropske nogometne superlige, s čimer je po mnenju novinarjev, navijačev in nekaterih funkcionarjev "zaril nož v hrbet" sicer dobremu prijatelju in celo botru njegove hčere Aleksandru Čeferinu.

Italijanski poslovnež, član izvršnega odbora Evropske nogometne zveze (Uefa), je namreč odstopil s položaja predsednika Združenja evropskih klubov (ECA) in prevzel podpredsedniško funkcijo v novonastali ligi.

aleksander čeferin Razpad sistema Šport Šok: Čeferinove grožnje niso zalegle

S tem je Agnelli izdal Čeferinovo zaupanje, saj se je iz velikega borca za dobrobit evropskega nogometa takorekoč čez noč prelevil v rušitelja nogometne harmonije na stari celini, h kateri vse od prevzema funkcije stremi prvi mož Uefe.

Po navedbah New York Timesa je Agnelli še januarja možnost oblikovanja superlige označil za "govorice", zdaj pa je postal ena izmed osrednjih figur nogometnega elitizma.

agnelli | Avtor: Epa Epa
"Družina Glazer (lastniki Manchester Uniteda, op. a.) in Florentino Perez (predsednik Real Madrida, op. a.) nikoli niso skrivali naklonjenosti takšnim projektom, so se pa lastniki Liverpoola predstavljali kot odgovorni skrbniki, katerih razmišljanje naj bi sovpadalo s prevladujočim mnenjem njihovih navijačev. Kljub temu so postali največji podporniki prevzema elit. Andrea Agnelli je še do nedavnega tkal prijateljske vezi s predsednikom Uefe, kateremu je s to potezo zaril nož v hrbet," je zapisal novinar New York Timesa Tariq Panja.

Agnelli je ob prevzemu podpredsedniške funkcije izpostavil moč in vpliv, s katerima razpolagajo bogati udeleženci superlige. "12 ustanoviteljev ima več milijard navijačev po celem svetu in 99 evropskih lovorik. Združili smo se v tem kritičnem trenutku, da bi omogočili preobrazbo evropskega tekmovanja in zagotovili dolgoročno prihodnost igre, ki jo imamo radi," je v uradni izjavi sporočil Agnelli in napovedal višjo raven nogometa, večjo solidarnost in boljšo navijaško izkušnjo.

Jan Oblak slovenska nogometna reprezentanca Posledice Šport Je Slovenija izgubila Jana Oblaka?
Komentarjev 5
  • janez_vindon 10:33 20.april 2021.

    Očitno ni bil dober prijatelj, če sploh? mislim, da je izgubil včeraj, s svojo izjavo, o barabah, ki jih je branil, tudi večino domačih "prijateljev

  • JZekspert 17:04 19.april 2021.

    Dej nehajte troli iz kleti smetit na novici o športu, komentirajte le politiko in tam hvalite vašega puklastega bebca. Zanimivo je le, da se tile bogatuni, ki bi vedno le še 'malo več zaslužili' (kljub zelo nejasni prihodnosti) in tudi ...prikaži več sami izkoristili priložnost za svoj reset 4.0 -sklicujejo na ''solidarnost''. Solidarnost s čim, z malimi klubi, ki so jih izločili iz tekmovanj že vnaprej, ker ne prinašajo denarja? Gnusno, so pa skrajno dvolični, jaz bom tudi to Mastercard ligo bojkotiral.

  • peter3 13:06 19.april 2021.

    A to so ti njegovi milijarderji, ki da so njegovi prijatelji ? Se je zato pojavil na TV, ker mu gre tam vse narobe in si pripravlja teren za skok v bazen brez vode ?