Šport
1 ogledov

Neuspešni gostitelji

Nikolaj Žerdev je dal odločilni gol za Columbus. Žurnal24 main
V ligi NHL so bili tokrat razpoloženi predvsem strelci. Gledalci so največ golov lahko videli na tekmi med Columbusom in St. Louisom. V Calgaryju pa so tekmo odločili šele podaljški.
 

Liga NHL

Columbus : St. Louis 6:4
Chicago : Minnesota 2:5
Calgary : NY Islanders 4:5*
Vancouver : Phoenix 3:4
* po kazenskih strelih

V ligi NHL so bile na sporedu štiri tekme, največ golov pa so gledalci lahko videli na tekmi med Columbusom in St. Louisom. Prav zato smo ravno to tekmo vzeli pod drobnogled. Že v prvi tretjini so padli trije goli, za goste je v osmi minuti zadel David Backes, zgolj štiri minute pozneje pa je sledilo izenačenje. Po podaji Sergeja Fedorova je mrežo St. Louisa zadel izkušeni Rick Nash. Columbus je še v isti tretjini prišel v vodstvo. V 17. minuti je igro z igralcem več izkoristil Ron Hainsey, z 2:1 pa se je prvi del igre tudi končal.

Po osmih minutah igre v drugi tretjini so gostitelji še povečali vodstvo, zadel je Jason Chimera. Vendar je St. Louis v 18. minuti drugega dela vodstvo znižal. Zadel je Brad Boyes, ki je izkoristil podajo izkušenega Paula Kariyje.

Sledila je predvsem za gledalce izjemna zadnja tretjina. Andy McDonald je že po treh minutah igre izenačil, gostitelji pa so v vodstvo prišli šele v 14. minuti, ko je zadel Nikolaj Žerdev. Od tega trenutka dalje so bili vsi upi za zmago St. Louisa končani. Zgolj minuto pozneje je za 5:3 zadel Dan Fritsche, z igralcem več pa je svoj drugi gol na tekmi dosegel 23-letni Žerdev. Zgolj pol minute pred koncem je končni izid postavil Jay Clement. "Odločiti tekmo sebi v prid, to je tisto, kar zna najbolje. On je ena izmed tistih zvezd, ki se jim nasprotniki preprosto umaknejo, ko ima pak v svoji posesti," je Jason Chimera opisal neverjetne sposobnosti svojega soigralca Žerdeva.

V Calgaryju so gledalci ravno tako lahko videli zanimivo tekmo, kjer so hokejisti Calgaryja gostili NY Islanderse. Doseženih je bilo kar devet golov, tekma pa se je odločila šele po streljanju kazenskih strelov. Pri Islandersih je dva gola dosegel Mike Sillinger, medtem ko je na drugi strani ravno tako dvakrat zadel Owen Nolan. Islandersi, ki so prvič letos morali igrati brez Miroslava Satana, so igralce Calgaryja "obiskali" prvič po letu 2002. Tudi na preostalih dveh tekmah so se zmage veselili gostje, kar pomeni, da so bili gostitelji uspešni zgolj na prej omenjeni tekmi med Columbusom in St. Louisom.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.