Šport
117 ogledov

Nadal "maščeval" Federerja, v finalu z debitantom

rafael nadal Epa Rafael Nadal
Prvi igralec sveta Rafael Nadal je v polfinalu OP ZDA premagal Juana Martina Del Potra in si priigral četrti finale v New Yorku.

Rafael Nadal, dvakratni zmagovalec OP ZDA (2010, 2013), je v polfinalu potreboval štiri nize, da je izločil prav tako že zmagovalca tega turnirja Juana Martina Del Potra (2009) z izidom 4:6, 6:0, 6:3, 6:2.

 | Avtor: Epa Epa
"Po številnih težkih trenutkih je za mano čustveno leto. Spet stojim na tem čudovitem igrišču pred izjemnim občinstvom in imam možnost, da osvojim naslov. To je zame res nekaj neverjetnega," je povedal Nadal, ki je v mesebojnih dvobojih z Del Potrom, krvnikom Rogerja Federerja, povedel z 9-5 in se mu oddolžil za polfinalni poraz v New Yorku iz leta 2009.

"Moral sem igrati dobro. Na začetku turnirja nisem bil najboljši, vendar z vsakim dnem napredujem. Odigral sem najboljši dvoboj turnirja proti najtežjemu nasprotniku," je dodal prvi igralec sveta.

Španec se je uvrstil 23. finale na turnirjih za grand slam in bo v nedeljo napadal že svojo 16. lovoriko ter drugo v letošnji sezoni. Njegov nasprotnik bo 28. nosilec Kevin Anderson, ki se je z zmago nad Pablom Carrenom Busto s 4:6, 7:5, 6:3, 6:4 uvrstil v prvi finale na največjih turnirjih.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice