Šport
761 ogledov

Federer izločen!

Juan Martin del Potro Epa
Šok za številko 3. na US opnu.

Juan Martin del Potro je po srditem boju izločil Rogerja Federerja, sicer trenutno tretjega igralca sveta. 

Skoraj dva metra visoki Argentinec je preprečil pričakovani polfinalni dvoboj med dvema legendama tenisa Špancem Rafaelom Nadalom in Federerjem, ki se še nikoli nista pomerila v dvoboju na igriščih Flushing Meadows, poroča STA.

Argentinec, ki se je vrnil v karavano po številnih težavah s poškodbami zapestja, je edini turnir za veliki slam dobil leta 2009, ko je v finalu odprtega prvenstva Združenih držav Amerike premagal švicarskega asa Federerja, ki ostaja pri petih naslovih na US Opnu.

Del Potro si je polfinalni zmenek z Nadalom zagotovil s prepričljivo četrtfinalno predstavo, v kateri je Federerja nadigral v štirih nizih s 7:5, 3:6, 7:6 (8), 6:4.

Nadal, ki bo s prebojem v polfinale ohranil status prvega igralca sveta, je v četrtfinalu v treh nizih odpravil ruskega najstnika Andreja Rubljeva.

Drugi finalist bo znan bo dvoboju, v katerem bosta igrala Južnoafričan Kevin Anderson, 28. nosilec, in Španec Pablo Carreno-Busta, 12. nosilec.

Med posameznicami se obeta povsem ameriški polfinale, saj so vse štiri polfinalistke Američanke. Dvajseta nosilka Coco Vandeweghe, ki je presenetila prvo nosilko Čehinjo Karolino Pliškovo, se bo v polfinalu udarila s 15. nosilko Madison Keys, ki je bila v četrtfinalu boljša od Estonke Kaie Kanepi. Deveta nosilka Venus Williams pa se bo za finalno vstopnico pomerila z rojakinjo Sloane Stephens.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.