Šport > Moto športi
249 ogledov

Vodilni v svetovnem prvenstvu bo startal kot zadnji

Max Verstappen VN Nizozemske Epa
Valtteri Bottas najhitrejši na obeh treningih.

Finec Valtteri Bottas je bil najhitrejši tudi na drugem prostem treningu pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva formule 1 za VN Rusije v Sočiju. Mercedesov dirkač je tako kot na prvem treningu ugnal moštvenega sotekmovalca Britanca Lewisa Hamiltona, tretji je bil popoldne Francoz Pierre Gasly (Alpha Tauri).

Na prvem treningu sta bila prav tako najboljša Bottas in Hamilton, tretji je bil vodilni v skupnem seštevku za SP Nizozemec Max Verstappen (Red Bull). A Nizozemec bo ne glede na dosežek na sobotnih kvalifikacijah v nedeljo startal iz ozadja, saj so v njegovi ekipi zamenjali motor v dirkalniku, kar je bila že četrta menjava v sezoni, zato bo Verstappen začel povsem iz ozadja. Po pravilih lahko brez kazni posameznemu dirkaču v dirkalnik v sezoni namestijo samo tri pogonske enote.

Tudi sicer pa ne bi mogel računati na dosežek iz kvalifikacij, saj je po prejšnji dirki v Monzi dobil kazen treh mest slabšega izhodišča, ker je vodstvo tekmovanja ocenilo, da je povzročil trčenje z letos največjim tekmecem v boju za naslov prvaka Hamiltonom.

Verstappen je bil na  drugem treningu šesti.

V seštevku sezone pred 15. preizkušnjo v Rusiji vodi Verstappen z 226,5 točke, drugi je Hamilton z 221,5, tretji pa Bottas s 141 točkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice