Šport > Moto športi
27361 ogledov

Schumacher brutalno iskreno: "To je mučenje"

mick schumacher Epa

Mick Schumacher, dirkač z nasjavnejšim priimkom v formuli 1, je na obeh dosedanjih dirkah nove sezone elitnega dirkaškega športa vpisal 16. mesto. Aktualni svetovni prvak razreda formula 2 priznava, da mu dirkanje na začelju startne vrste ne prinaša pravega zadovoljstva.

mehaniki ferrari Sramota Šport Tako mizerne so plače nekaterih v formuli 1

mick schumacher | Avtor: Epa Epa
"Ne uživam preveč, kadar nisem na prvem mestu. Dirkanje na začelju brez prave konkurence je kot neke vrste mučenje," je priznal 22-letnik, ki v krstni sezoni brani barve nekonkurenčnega moštva Haas F1 Team, katerega član je tudi kontroverzni Nikita Mazepin.

V iskanju prepotrebne motivacije za nadaljnje delo in uspešno nadaljevanje sezone se je mladi Schumacher domislil prav posebne igre. "Pretvarjam se, da je to moja osebna velika nagrada. Na primer, če imam pred sabo Nicholasa Latifija (Williams, op. a.) ali Georga Russella (Williams, op. a.), si predstavljam, da sta to vodilna dirkač na dirki, jaz pa ju moram dohiteti," je razkril mladi dirkač.

Spregovoril je tudi o teži njegovega priimka. "Lahko rečem, da bržkone nikoli ne bom mogel zadovojiti vseh ljudi. Zavedam se svoje vrednosti, vem, kaj sem dosegel, da sem prišel do sem. Od očeta nisem podedoval samo priimka, temveč tudi njegove gene. Verjamem, da imam zelo dober paket in verjetno tudi najboljšega učitelja na svetu."

Mick Schumacher | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 2
  • Zoran Vules 16:36 30.april 2021.

    Točno.Vse je v genih. Tudi pri nas se vse prenaša iz roda v rod. Otroci tajkunov in skorumpiranih politikov se uspešno naprej priklapljajo na državne jasli. Tisti ki so na dnu se tudi potomci le teh redko povzpnejo.

  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 02:08 30.april 2021.

    A je ta Mick totalni idiot ali kaj!? Kako nima nobene motivacije? Sedaj vsaj vidi, da to ni formula 2, ali kaj podobnega! F1 so lovska letala na štirih kolesih!!! A misli, da bo kar zmagoval kot fotr? Ccccc .Treba ...prikaži več trenirat, mesto po nesto in bo tudi motivacija rasla! Če bi bil jaz zanič ali v tako slabem moštvu bi imel vsaj motivacijo, da se prebijem v boljše moštvo in treniram, treniram...Če je vsaj malo dober ga bo že kakšno boljše moštvo vzelo!!