Šport > Moto športi
531 ogledov

Pri Red Bullu odpustili enega najbolj priljubljenih dirkačev

Daniel Ricciardo Profimedia
Dolgoletni član elitnega dirkaškega športa je z izgubo sedeža bržkone dokončno zaprl svoje poglavje v formuli 1.

Ekipa formule 1 Racing Bull je odpustila Avstralca Daniela Ricciarda in ga do konca sezone zamenjala z dosedanjim tretjim voznikom, 22-letnim Novozelandcem Liamom Lawsonom, so potrdili pri moštvu.

Petintridesetletni Ricciardo se je v formulo 1 vrnil lani na Madžarskem v dirkalniku Red Bullovega sestrskega moštva Alpha Tauri, ki se je preimenovalo v Racing Bulls v tej sezoni.

Norris Verstappen Boj za zaostruje Šport Norris spet ugnal Verstappna, obeta se napet finiš sezone

Ricciardo je sicer 14. med vozniki po številu točk v sezoni, 10 več jih ima njegov dosedanji moštveni kolega, Japonec Yuki Tsunoda.

Avstralec je že po zadnji dirki v Singapurju napovedal, da je bila tisto verjetno njegova zadnja dirka in da mu ni uspelo unovčiti zadnjih dveh let za vrnitev v "prvo ekipo" Red Bulla.

Verstappen Odziv na kazen Šport Verstappen poglobil spor, poglejte, česa se je domislil tokrat

Avstralski dirkač je debitiral v F1 leta 2011 in je zbral tri najhitrejše startne položaje in osem zmag na 258 dirkah. V Red Bullu je bil tretji med vozniki v sezonah 2014 in 2016.

Lawson pa je svoj debi doživel lani na VN Nizozemske, ko je bil Ricciardo odsoten zaradi poškodbe.

Daniel Ricciardo | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.