Šport > Moto športi
1202 ogledov

Polom za vodilnega v skupnem seštevku

Fabio Quartararo Epa
Quartararo najhitrejši v kvalifikacijah pred domačo dirko.

Francoz Fabio Quartararo (Yamaha) je bil najhitrejši v kvalifikacijah za nedeljsko dirko za VN Francije v Le Mansu. Drugouvrščenemu v skupnem seštevku razreda motoGP bosta v prvi vrsti družbo delala moštveni kolega Španec Maverick Vinales in avstralski dirkač Ducatija Jack Miller.

Quartararo bo sicer 13. v karieri dirko kraljevskega razreda začel s prvega mesta, lovil pa bo šesto zmago, prvo na domačih tleh.

Nekaj časa je kazalo, da bo "pole position" osvojil osemkratni svetovni prvak Španec Marc Marquez, a ga je v zadnjih hitrih krogih prehitelo pet dirkačev. Pred njim bosta v startni vrsti tako še četrti Italijan Franco Morbidelli (Yamaha) in Francoz Johann Zarco (Ducati).

Vodilni v skupnem seštevku, Italijan Francesco Bagnaia (Ducati) bo dirko začel šele s 16. mesta, medtem ko je bil njegov rojak Valentino Rossi (Yamaha SRT) deveti.

Dirka razreda motoGP se bo v nedeljo začela ob 14. uri.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice