Šport > Moto športi
9617 ogledov

Márquez se je zlomil po vrnitvi v garažo

marc marquez Print Screen
Na VN Portugalske se je po devetih mesecih v karavano elitnega motociklističnega razreda vrnil Marc Márquez.

Marc Márquez (Honda), šestkratni svetovni prvak razreda motoGP, se je po večmesečni odsotnosti uspešno vrnil na dirkališča.

Fabio Quartararo MotoGP Šport Nova francoska zmaga, solidna vrnitev Marqueza

Kljub pomanjkanju tekmovalnega ritma in bolečinam v roki je dirko končal na visokem sedmem mestu, samo 13 sekund za zmagovalcem Fabiem Quartararojem (Yamaha). Ob vrnitvi v Hondino garažo, kjer mu je za njegovo hrabrost zaploskala celotna ekipa, so španskega dirkača premagala čustva.

"Sicer čustva raje zadržim zase, a ob prihodu v garažo in ob prisotnosti vseh mehanikov jih preprosto nisem mogel krotiti. Dolgo časa sem sanjal o tem, da bi spet lahko odpeljal dirko. To je največji korak v postopku moje rehabilitacije. S tem, ko sem se spet počutil kot dirkač razreda motoGP, sem izpolnil svoje sanje," je povedal 28-letnik. "Ko sem se vrnil v bokse, sem bil zelo utrujen, sledila pa je eksplozija čustev."

marc marquez | Avtor: Epa Epa
Márquez je dirko začel s šestega mesta in se takoj povzpel na tretje, nato pa je prišla do izraza njegova zarjavelost. "Prvi krogi so bili najtežji, saj se nisem znašel. Kot v šoli, ko sem igral nogomet s starejšimi fanti," se je pošalil.

Na začetku dirke je prišlo do kontakta med Márquezom in aktualnim svetovnim prvakom Joanom Mirom. "V prvih krogih sem imel občutek, da ne sodim zraven. Bil sem prepočasen in nisem imel nadzora nad motociklom, po Miru so me prehitevali eden za drugim. Potreboval sem dolgo časa, da sem ugotovil, kje je primerna točka zaviranja. Po šestih krogih sem si dejal, da moram dihati, drugače ne bom dokončal te dirke. Potem sem se umiril in počasi našel svoj ritem. Takrat sem šele začel dirkati in nato iz kroga v krog stopnjeval svoj ritem. Ob koncu sem postavil tudi svoj najboljši čas na dirki," je povedal.

Večji del dirke je preždel na devetem mestu med Aleixom Espargarojem (Aprilia) in bratom Alexom (Honda), pred koncem pa je po zaslugi dveh odstopov napredoval na sedmo. "Poskušal sem ujeti Espargaroja, vendar mi je telo dalo vedeti, da je dovolj. Zadnjih pet, šest krogov sem samo sedel na motociklu in poskušal pripeljati do cilja. To, da sem za zmagovalcem zaostal samo 13 sekund, je neverjetno," je pristavil Španec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.