Šport > Moto športi
1542 ogledov

Po padcu vodilnega menjava na vrhu skupnega seštevka

Jorge Martin Profimedia
Bagnaia z zmago na Sachsenringu do vodstva v SP, Martin v pesku.

Svetovni prvak Italijan Francesco Bagnaia (Ducati) je zmagovalec dirke svetovnega motociklističnega prvenstva na nemškem Sachsenringu. Z zmago je prevzel tudi vodstvo v seštevku sezone v razredu motoGP, saj je doslej vodilni Španec Jorge Martin (Pramac Ducati) dva kroga pred koncem po padcu odstopil.

Martin je bil na dobri poti, da bi prednost v seštevku povečal, potem ko se je Bagnaia na zadnjih dirkah približal in je pred današnjo zaostajal le 15 točk.

Španec je vodil skorajda od starta, z izjemo nekaj krogov na začetku, ko ga je prehitel Bagnaia. A ni zdržal do konca, v 28. krogu je naredil napako, ko je bil v vodstvu, in zdrsnil v pesek.

Bagnaia je tako prevzel prvo mesto, do stopničk pa sta na koncu prišla še brata Marquez, člana ekipe Gresini Ducati. Marc Marquez je startal šele s 13. mesta, a se je prebil na drugo, Alex Marquez je bil na koncu  tretji.

"Hvala, Sachsenring. Začeli smo z veliko težavami, a je bilo potem vse bolje. Že včeraj na sprintu je bilo kar dobro, danes pa sem se počutil odlično. Ko sem imel tisti stik z Bastianinijem, mi je nekaj reklo 'klik' in sem šel v napadalni način. Takoj zamenjam zmage za to, da sem na odru skupaj z bratom," je za prireditelje dirke dejal Marc Marquez, ki je na tem dirkališču slavil kar enajstkrat.

Bagnaia se je pred podelitvijo pokalov izkazal z zelo lepo potezo, ko je stekel do tribune in dvema otrokoma, ki sta ga z doma izdelanim transparentom prosila za spominek, podaril dirkaška ščitnika.

"Ni bilo lahko. Na začetku sem videl, da morda preveč pritiskam, zato sem se umiril in počakal. Ob koncu sem bil vse boljši, čutil sem, da je Martin pod pritiskom. Ko je padel, sem se povsem umiril, saj sem imel gume že zelo izrabljene. Fantastično, moja prva zmaga tukaj," se je smejalo svetovnemu prvaku.

V SP ima po ničli Martina Bagnaia zdaj 222 točk, Martin je ostal pri 212.

Po poletnem premoru se bo sezona nadaljevala 4. avgusta v britanskem Silverstonu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice