Šport > Moto športi
165 ogledov

Bagnaia z novim rekordom do pole positiona

Bagnaia Epa
Branilec naslova v elitnem motociklističnem razredu Francesco Bagnaia je bil najhitrejši v kvalifikacijah pred dirko v Assnu.

Italijanski motociklist Francesco Bagnaia (Ducati) je dobil kvalifikacije v elitnem razredu motoGP pred veliko nagrado Nizozemske v Assnu. Španec Jorge Martín (Ducati-Pramac) je bil drugi, v prvi vrsti pa bo začel še njegov rojak Maverick Vinales (Aprilia), ki je bil tretji.

Dvakratni svetovni prvak Bagnaia si je prvo mesto privozil tako, da je znova popravil rekord kroga s časom minute in 30,540 sekunde. S tem je bil skoraj sekundo hitrejši kot v petek za prejšnji rekord. Tik za njim je bil trenutno vodilni v svetovnem prvenstvu Jorge Martin, ki je prav tako dosegel boljši čas kot Bagnaia v petek.

Marco Bezzecchi Ujeli "kapitalca" Šport Nov zvezdniški prestop pretresa razred motoGP

Bagnaia se s 153 točkami približuje vodilnemu Martinu v prvenstvu, Španec ima na čelu 171 točk.

Četrti v kvalifikacijah je bil Španec Alex Marquez z Gresini Ducatijem. Veteran Aleix Espargaro (Aprilia) se je na svoji zadnji dirki v Assnu kvalificiral na peto mesto, sledil mu je Italijan Fabio Di Giannantonio iz Ducatijeve druge ekipe Pertamina Enduro VR46.

Španec Marc Marquez, trenutno tretji v razvrstitvi SP s 136 točkami, bo startal na sedmem mestu, za njim sta bila Italijan Franco Morbidelli (Prima Pramac Ducati) in Južnoafričan Brad Binder na tovarniškem KTM.

Marquez je padel v zadnjem delu kvalifikacij, ko je poskušal prehiteti Espargara v enem od ostrih levih zavojev.

Marc Marquez Zdaj tudi uradno Šport Marc Marquez bo presedlal na tovarniški Ducati

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 15:49 29.junij 2024.

    Pa koga ti modeli zanimajo.