Šport > Moto športi
134 ogledov

Najhitrejši znova španski dirkač, slab dan Rossija

Jorge Lorenzo Reševalni pas/Twitter
Španska premoč v kvalifikacijah najmočnejšega razreda.

Španec Jorge Lorenzo (Ducati) bo začel s prvega mesta na veliki nagradi Katalonije za svetovno prvenstvo v motociklizmu. V kvalifikacijah motoGP je bil na dirkališču Montmelo drugi njegov rojak Marc Marquez (Honda), vodilni v letošnjem SP, tretji pa Lorenzov moštveni kolega Italijan Andrea Dovozioso, ki je VN Katalonije dobil lani. Lorenzo je sicer zmagal na zadnji dirki pred dvema tednoma v Mugellu in si takrat privozil svojo prvo zmago na Ducatiju.

Italijan Valentino Rossi (Yamaha), ki je bil na zadnji dirki za VN Italije najhitrejši v kvalifikacijah, je bil tokrat šele sedmi in bo nedeljsko dirko začel kot prvi iz tretje vrste. Španec Dani Pedrosa (Honda) je na treningu dvakrat padel in zabeležil 11. čas. 

V kategoriji moto2 je bil najhitrejši Francoz Fabio Quartararo (Speed Up), s četrtega mesta pa bo VN začel Italijan Francesco Bagnaia (Kalex), vodilni v SP. Italijan Enea Bastianini (Honda) si je privozil prvo startno mesto v kategoriji moto3, kjer tudi vodi v točkovanju za SP. Z druge vrste bo začel njegov največji tekmec v prvenstvu Španec Jorge Martin (Honda).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice