Šport > Moto športi
1343 ogledov

Padec Marqueza, dvojna zmaga Ducatija

Jorge Lorenzo
Jorge Lorenzo je prišel do prve zmage v moštvu Ducatija. Moštveni uspeh je dopolnil Andrea Dovizioso z drugim mestom.

Priča smo bili izjemno razburljivemu začetku dirke. Jorge Lorenzo je izkoristil svoje izkušnje in najhitreje potegnil s štarta, Dani Pedrosa pa je že v prvem krogu končal v pesku. Še najlažje je Lorenzu sledil Marc Marquez, ki pa je vozil očitno nekoliko preveč na robu zmogljivosti, tako da je v 6. krogu padel, a pobral svoj motocikel in dirko nadaljeval na 18. poziciji. A višje kot do 16. mesta ni mogel.

Na drugo mesto se je tako prebil domači junak Valentino Rossi, ki pa sta ga kmalu prehitela Lorenzov moštveni kolega Andrea Dovizioso in Suzukijev voznik Andrea Iannone. Oba Ducatija sta si  nato z nekaj hitrimi krogi privozila kar lepo prednost in jo zadržala do konca dirke, kljub temu da je Rossi proti koncu začel nizati odlične kroge, prehitel Iannoneja in v zadnjih metrih skorajda dohitel tudi Doviziosa. Četrto in peto mesto sta pripadla Suzukiju z Iannonejem in Alexom Rinsom. 

"Malo sem razočaran, težka dirka je bila, še posebej zaradi obrabe pnevmatik, mislim, da smo se ušteli pri izbiri sprednje. A na koncu sem vseeno lahko pritiskal, skušal sem ujeti Doviziosa, a ni šlo. Vseeno hvala ekipi," je po dirki izjavil priljubljeni Doktor, ki kljub dobri uvrstitvi ni skrival razočaranja.

"Končno sem se počutil res dobro, naredili smo nastavitve po mojem okusu in danes mi je vse steklo, kot sem si želel in res velika hvala Ducatiju. Vem, da so nekateri že nehali verjeti vame, a vedel sem, da se moram samo še bolj sprostiti," je bil po dirki zadovoljen Lorenzo, ki je s tem izjemnim uspehom nekoliko utišal kritike na svoj račun.

Kljub slabi dirki ostaja v skupnem vodstvu Marquez s 95 točkami, na drugo mesto pa se je s 72 prebil izjemni Valentino Rossi, ki je z današnjim tretjim mestom kot prvi voznik presegel mejo 5000 točk v razredu Moto GP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.