Šport > Moto športi
6409 ogledov

Padec pustil neprijetno posledico, ki je Marquez ni opazil

marc marquez Reševalni pas/Twitter Špancu se je tako mudilo v garažo, da je ignoriral bolečino v očesu.
Požrtvovalnost brez primere.

Vodilni dirkač prvenstva motoGP Marc Marquez se je v zaključku kvalifikacij za VN San Marina podil za najhitrejšim časom rojaka Jorgeja Lorenza, ko je v 15. ovinku želel malce preveč in zdrsnil na levi bok. Po padcu se je zakotalil po zaščitnem pesku ob robu cestišča, pri čemer se mu je odprl vizir.

Špancu je bilo že med prevračanjem jasno, da je škoda na motociklu prevelika, zato ni izgubljal časa. Skočil je na noge in se brez obotavljanja pognal v dir proti vozniku skuterja. Poškodovanega motocikla ni niti ošvrknil z očesom.

Ker je bilo do konca kvalifikacij še slabih šest minut, se mu je močno mudilo v garažo po rezervni motocikel z oznako Honda RC213V, s katerim je želel še enkrat napasti najboljši startni položaj.

jorge lorenzo MotoGP Šport Lorenzo z rekordom proge do prvega mesta

Marquez je najprej pretekel del razdalje, nato ga je pobral sila spretni voznik skuterja, sledil je šprint skozi paddock dirkališča in Hondino garažo. Čeprav se je pravočasno vrnil na stezo, svojega časa ni uspel popraviti, medtem ko so ga drugi dirkači izrinili na peto mesto.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Špancu se je tako mudilo, da sploh ni opazil neprijetne posledice nesreče. "To ni izgovor, a pri padcu se mi je odprl vizir. Tako hitro sem šel po drugi motor, da nisem opazil, da imam v očesu majhen kamenček. Težko sem ostal zbran. Ko sem se vrnil v garažo, sem oko spral z vodo in kamenček spravil ven. Preveč se mi je mudilo, da bi opazil. Nekaj sem čutil, vendar sem vpil 'hočem motor, hočem motor'. Celo voznik skuterja je vozil zelo hitro. Malo sem se bal, da bova padla, a moram reči, da se je zelo dobro odrezal. Na žalost mi ni uspelo izboljšati časa," je povedal štirikratni svetovni prvak elitnega razreda.

rossi marquez Hladen tuš Šport Tako velika je Rossijeva zamera do Marqueza


 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice