Šport > Moto športi
961 ogledov

Fantastičen začetek sezone za Gajserja

Tim Gajser Facebook
Slovenski velemojster je zelo uspešno začel novo sezono svetovnega prvenstva.

Na uvodni dirki sezone 2021 je motokrosist Tim Gajser v elitnem razredu MXGP v ruskem Orljonoku branilec naslova prvaka zmagal v prvi vožnji. Drugi je bil Francoz Romain Febvre, tretji pa Italijan Antonio Cairoli.

Po startu se je Gajser že po nekaj zavojih prebil v vodstvo in ga brez težav obdržal do konca vožnje ter tako ujel prvih 25 točk nove sezone.

Sezona 2021 se je začela šele danes v Rusiji, potem ko so začetek nekajkrat prestavili. Gajser je bil v dopoldanskih kvalifikacijah drugi za Nizozemcem Jeffreyjem Herlingsom in pred Febvrejem.

Že pred elitnim razredom so prvo vožnjo nove sezone opravili tekmovalci v šibkejšem razredu MX2. Za začetek je bil najhitrejši Francoz Tom Vialle pred Špancem Rubénom Fernándezom in Nizozemcem Roanom van de Moosdijkom. Uspešno je novo sezono začel tudi drugi slovenski predstavnik v karavani SP v motokrosu, Jan Pancar je bil v uvodni vožnji osmi.

Druga vožnja v razredu MX2 je na sporedu ob 14.10, Gajser in tekmeci v elitnem razredu bodo šli drugič na start ob 15.10.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice