Šport > Moto športi
17 ogledov

''Drugo leto ga nameravamo premagati''

lewis hamilton EPA
Šef McLarna Martin Whitmarsh je zatrdil, da Lewis Hamilton že obžaluje odhod k ekipi Mercedesa. Britanec ne razume, zakaj se je nekdanji svetovni prvak po štirinajstih letih pri McLarnu odločil za ekipo, ki je v treh letih osvojila samo eno zmago.

Pri ekipi McLarna so še vedno razočarani nad odhodom Lewisa Hamiltona, ki se je v britanski ekipi kalil vse od malih nog. Svetovni prvak iz leta 2008 se je odločil, da bo po koncu sezone zapustil matično ekipo in se preselil k Mercedesu, kjer bo sodeloval z z Rossom Brawnom - čarovnikom, ki je z Michaelom Schumacherjem osvojil rekordnih sedem naslovov svetovnega prvaka.

lewis hamilton | Avtor: EPA EPA
Medtem ko Whitmarsh podpira Hamiltonovo odločitev, da po štirinajstih letih zapusti gnezdo, je obenem prepričan, da se je dirkač tako nepremišljeno odločil po tehnični okvari na dirki v Singapurju. ''Vedno se je napačno odločati po slabi dirki. Prepričan je bil, da bo zmagal in odstop je bil veliko razočaranje. Spoštujem njegovo odločitev, vendar menim, da bi mu bilo bolje pri nas. Močnejša ekipa smo in drugo leto ga nameravamo premagati,'' je povedal šef McLarna in nadaljeval: ''Svojo odločitev moraš obrazložiti. Ne bo rekel 'ponudili so mi več denarja.' Prav tako ne bo rekel, da je naredil veliko napako. Upam, da danes meni, da je napravil napako in bo tako meni tudi prihodnje leto. Sprejel je to odločitev in sedaj bo moral s tem živeti,'' je povedal Whitmarsh, ki je vodenje McLarna prevzel leta 2009 po odhodu dolgoletnega šefa Rona Dennisa. Britanska ekipa pod njegovim vodstvom še ni osvojila naslova svetovnega prvaka.

martin whitmarsh | Avtor: EPA EPA
''Poznam ga od njegovega enajstega leta in z njim sem delal od najstniških let. Vem, da bo čustven v Braziliji. Odkar je sprejel odločitev, sva imela dva čustvena trenutka in verjamem, da imava po njegovem mnenju zelo dober odnos,''
je zaključil 54-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.