Šport > Moto športi
23 ogledov

Bencinskim hlapom pomahal v slovo

michael schumahcer EPA
Sedemkratni svetovni prvak Michael Schumacher, ki bo po koncu letošnje sezone še drugič končal svojo kariero, je zatrdil, da se dokončno poslavlja od bencinskega športa. Dirkač Mercedesa v prihodnosti ne bo tekmoval v nobeni drugi dirkaški kategoriji.

Michael Schumacher je pred dvema tednoma svetovno javnost obvestil, da namerava še drugič končati svojo kariero. Nekdanji dirkač Jordana, Benettona in Ferrarija se je v karavano formule 1 vrnil leta 2010, ko se je pridružil moštvu Mercedes, na čelu katerega je njegov dolgoletni sodelavec in prijatelj Ross Brawn. V treh sezonah je sedemkratni svetovni prvak na stopničke stopil le enkrat, nedavno pa je razkril, da nima več potrebne energije in zagona za tekmovanje v najelitnejšem dirkaškem športu.

michael schumahcer | Avtor: EPA EPA
Schumi se je po upokojitvi leta 2006 posvetil dirkanju z motorjem, na vprašanje, ali kaj podobnega načrtuje po koncu letošnje sezone, pa je Nemec povedal: ''Ne, nimam takšnih načrtov. Formula 1 ponuja maksimum, kar zadeva čustva, hitrost in delo. V drugem tipu dirkalnika ne bi imel istih občutkov. Prišel sem do konca.''

Vabilo v Mercedesovo garažo

V letih, ko ni nastopal v karavani formule 1, je Schumacher poleg dirkanja na dveh kolesih deloval tudi kot Ferrarijev svetovalec. Med dirkami je bil večkrat prisoten v garaži rdečih iz Maranella. Podoben dogovor mu je že ponudil Mercedes, vendar se 43-letnik ne želi prehitro zavezati. ''Življenje mi bo ponudilo veliko novih priložnosti. Veselim se jih,'' je povedal legendarni Schumi.

Naučil se je izgubljati

Najuspešnejšemu dirkaču v zgodovini formule 1 po vrnitvi ni uspelo ponoviti preteklih uspehov, zato nekateri menijo, da je s tem škodoval svoji zapuščini. ''Če pogledam v vzvratno ogledalo svojega življenja, sem srečen in nasmejan. Imel sem dve različni karieri. V prvi sem osvojil vse, v drugi pa sem spoznal, kaj pomeni poraz. Naučil sem se izgubljati, zato sem postal bolj zrelejši in potrpežljivejši. Zadovoljen sem,'' je dodal zmagovalec 91 dirk za veliko nagrado, ki mu ob veliki družini in neprecenljivih dirkaških izkušnjah v prihodnosti dela zagotovo ne bo zmanjkalo.

Komentarjev 2
  • modrec 16:36 18.oktober 2012.

    Škoda da se je vrnil. Je pokazal, da je absolutna nula brez dirkalnika. Še Rosberg ga žge s eno zmago v F1.

  • Slodrifter 16:08 18.oktober 2012.

    pogrešal te bom LEGENDA