Šport
12683 ogledov

Mohorič o groznem padcu: To mi je rešilo življenje

Matej Mohorič twitter
Slovenski kolesar Matej Mohorič je spregovoril o hudem padcu, ki bi se lahko končal precej slabše.

Matej Mohorič, član ekipe Bahrain Victorious, bo teden dni preživel brez vožnje na kolesu. Slovenski kolesar je grdo padel v deveti etapi Gira, pri veliki hitrosti ob spustu je z glavo udaril v tla, njegovo kolo pa se je prepolovilo. Nekdanji svetovni prvak v konkurenci mladincev in leto kasneje v konkurenci mlajših članov je zdaj za cyclingnews.com podrobneje opisal svojo nesrečo.

"Ob vstopu v ovinek je bilo zaradi hitrosti vse skupaj na meji. Moja linija ni bila perfektna, ob izhodu iz zavoja sem nameraval prehiteti Gina (moštvenega kolega Maderja; op. p.) in zapeljati na čelo kolone. Ovinek me je presenetil, bilj je bližje od pričakovanega. Zaradi visoke hitrosti sem igubil oprijem na zadnjem kolesu. Uspelo mi je ujeti kolo, a pri tem sem bil še bližje ovinku na moji levi." 

"Običajno ne bi padel, a sem s svojim levim pedalom zadel v robnik, to je očitno po ogledu poškodb na kolesu. Zaradi tega se je moje kolo postavilo povsem počez in s prvim kolesom sem priletel v robnik. Na srečo je kolo absorbiralo veliko energije, zato sem iz padca prišel le z manjšimi odrgninami in blažjim pretresom možganov," je opis padca zaključil Mohorič.

Ta se je v sredo vrnil na svoj dom v Monaku. Zdaj že načrtuje naslednje nastope, nastopil naj bi na dirki po Sloveniji, kasneje junija morda tudi na Touru. 

"Po padcu sem čutil nekaj bolečin in adrenalina, a se zdaj počutim v redu in bom kmalu začel trenirati," je dejal Slovenec in dodal: "Takšni padci vselej pokažejo na pomembnost čelad. Rad bi se zahvalil našemu partnerju Rudy Project, saj mi je njihova čelada rešila življenje."

Matej Mohorič | Avtor: Profimedia Profimedia

Mohorič je sicer na Giru kazal odlično formo, v šesti etapi je bil izjemno zaslužen za zmago moštvenega kolega Maderja. Oba sta bila v begu, po zaslugi Slovenca, ki je garal v ospredju, pa je Švicar lahko hranil moči za zaključek etape, ki jo je nato tudi dobil.

Komentarjev 1
  • Beverly_Floyd 13:39 22.maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od doma, zaslužim 95 USD na uro. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje in dostop do interneta. Začel sem tukaj .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice