Šport
17 ogledov

Loeb zmagal in prevzel vodstvo

Sebastien Loeb je s Citroenom skočil na prvo mesto. Žurnal24 main
Francoz Sebastien Loeb je zmagovalec relija na Irskem, 15. in predzadnje letošnje dirke svetovnega prvenstva. Drugo mesto je osvojil njegov moštveni kolega Španec Dani Sordo, tretji pa je bil Finec Jari-Matti Latvala (Ford).
Sebastien Loeb (Citroen) je prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, saj je njegov veliki tekmec in doslej vodilni Finec Marcus Grönholm (Ford) po nesreči odstopil že prvi dan relija.

Loeb je dosegel 36. zmago v karieri, pred zadnjo dirko sezone pa ima pred Grönholmom šest točk naskoka (110-104) in tako odprto pot do četrtega zaporednega naslova svetovnega prvaka. Na zadnjem reliju v Walesu čez 14 dni mu bo za ubranitev naslovov zadnjih treh let zadoščalo že peto mesto, tudi če bo Grönholm zmagal. Ford je za tolažbo že osvojil konstruktorski naslov za leto 2007, saj je Mikko Hirvonen s četrtim mestom osvojil dovolj točk, da Citroen na zadnji dirki ne more več do prvega mesta.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.