Šport
13 ogledov

Krim še drugič z Nürnbergom

Trener krimovk Bojan Čotar si v novem letu najbolj želi zdravja. Žurnal24 main
Rokometašice Krima Mercatorja v nedeljo ob 15.30 čaka tekma, ki bo bržkone že določila usodo galjeviške ekipe v letošnji rokometni Ligi prvakinj. Obračun z nemškim Nürnbergom.
 

Lestvica skupine B

1. Z. Zvenigorod 5 točk
2. Nürnberg 3
3. Sävehof 2
4. Krim M. 2

V Nürnbergu morajo izbranke Bojana Čotarja zmagati, če želijo razmišljati o drugem delu najelitnejšega klubskega tekmovanja v Evropi. V primeru novega poraza je nadaljevanje dvakratnih evropskih prvakinj postavljen pod velik vprašaj, zato motivacija pred povratno tekmo z nemškimi prvakinjami ne bi smela biti vprašljiva. Krimovke so si nakopale nemalo težav s porazov v gosteh pri ruski Zvezdi , v oči pa bode predvsem katastrofalna igra v prvem polčasu, ki se je končal z naravnost neverjetnih 22:7 v korist Rusinj. Predsednik Krima Jernej Virant zavrača namigovanja, da so dnevi trenerja Bojana Čotarja šteti. "Dileme okrog trenerja so popolnoma brezpredmetne. Bojan Čotar je trdno v sedlu in ima podporo vodstva. V položaju, v katerem smo, je to popolnoma primerno. Še naprej zaupamo ekipi in strokovnemu vodstvu ter verjamemo, da se bomo iz Nürnberga vrnili veseli," je dejal Virant.

Mlada Maja Zrnec je na prvi tekmi prijetno presenetila z dobro igro in štirimi zadetki. © IFP

 
Nemke so že na prvi tekmi dokazale, da so težak in nepopustljiv nasprotnik, tudi tokrat pa bo glavna nevarnost prežala s strani Anie Rösler, Kerstin Wohlbold, glede na tekmo v Ljubljani pa tudi  Franziske Beck .

Trener Krima Bojan Čotar ima veliko težav s sestavo ekipo, saj zaradi poškodb zagotovo ne bodo nastopile Marina Vergeljuk , Agnes Eszter Siti in po vsej verjetnosti tudi Ljudmila Bodnjeva . Tekmo v Nürnbergu, domu "železne device", zloglasne srednjeveške mučilne naprave, si bo ogledalo tudi 120 slovenskih navijačev, sodila pa bosta Madžara Miklos Andorka in Robert Hucker .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.