Šport > Košarka
26 ogledov

Walsh odhaja v Aris

1/20
Žurnal24 main
Najboljši strelec Uniona Olimpije Matt Walsh zapušča vrste ljubljanskega kluba. Včeraj naj bi brez dovoljenja izpustil večerni trening in odšel neznano kam. V galeriji si poglejte njegove tekme za zmaje.
Walsh v številkah (povprečje v Evroligi):
Minute: 32,06
Točke: 17,3
Skoki: 4,8
Asistence: 1,6
Ukradene žoge: 1,2
Izgubljene žoge: 2,2

Najnovejša destinacija izvrstnega strelca Matta Walsha naj bi bil grški Aris, ki je informacijo o prihodu zdaj že nekdanjega zmajčka že objavil na uradni spletni strani. "V kratkem bo prišel v Solun skupaj z zastopnikom in se dogovoril za prestop," so zapisali Solunčani. Naši viri poročajo, da naj bi Američan včeraj brez predhodne napovedi izpustil trening Uniona Olimpije in dobesedno izpuhtel. Zato je vodstvo kluba zanj pripravilo suspenz, saj je trening izpustil brez dovoljenja trenerja Jureta Zdovca. Baje naj bi plača pri njem, za razliko od njegovih soigralcev, zamujala zgolj minimalno. Z naslednjimi besedami so se okoli šeste ure popoldne odzvali tudi na uradni strani ljubljanskega kluba:

"Union Olimpijo je danes nepričakovano zapustil krilni igralec Matt Walsh, ki se brez obvestila trenerju ali klubskemu vodstvu ni udeležil torkovega večernega treninga. Klub je igralca že suspendiral," so zapisali na union.olimpija.com.

Črno-rumeni so v tem trenutku v precejšnji krizi, saj so z izkupičkom 7-9 šele deveti v grškem prvenstvu. Pred tremi dnevi jih je dobesedno prerešetal tudi letos ne preveč navdušujoči Panathinaikos (90:56). Bolje gre Arisu v Euro cupu, kjer so se uvrstili med Top 16 in v skupini I igrajo v močni skupini s Joventutom, Albo Berlin in Le Mansom. Z eno zmago in dvema porazoma so trenutno tretji, Walsh pa se bo pridružil močnemu ameriškemu kontingentu v enem najlepših grških mest, ki že vključuje prvega strelca Jeremyja Richardsona, Keydrena Clarka in Aarona Milesa.

Tako se, kot kaže, končuje epizoda Američana v zmajevem gnezdu. Bil je ena izmed redkih svetlih točk tekem Evrolige, kjer je redno dosegal dvoštevilčne izkupičke točk. Kar se tiče strelskih dosežkov je brez dvoma odšel na vrhuncu, saj je na nedeljski tekmi lige NLB dobesedno prerešetal zagrebško Cedevito z 32 točkami. Zmaje je izguba novega pomembnega igralca zadela ravno pred zaključnimi boji v pokalu Spar, ki se bo začel jutri. Zeleno-beli "na srečo" igrajo šele v petek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.