Šport > Košarka
15132 ogledov

Strokovnjak o tem, v čem se Luka razlikuje od ostalih NBA zvezdnikov

Luka Dončić Profimedia
Spoštovani košarkarski strokovnjak je navdušen, kako se Luka vsak večer loti svojih nasprotnikov.

Nekdanji NBA košarkar in trenutni ESPN-ov analitik Tim Legler velja za izjemno spoštovanega košarkarskega strokovnjaka ter enega redkih ameriških analitikov, ki je ves čas stal ob strani našemu Luki Dončiću, tudi ko so ostali "strokovnjaki" udrihali po mladem Slovencu zaradi številnih porazov Dallasa.

Seveda se je izkazalo, da je imel Legler ves čas prav, medtem ko so številni v zadnjem času ponižno sprememnili mnenje in se ob izjemnih predstavah Luke in Dallasa le postavili v Dončićev kot ter mu začeli peti hvalospevnice.

Ravno zaradi pravilnih napovedi gled Luke in Dallasa je verodostojnost Leglerju še porasla in brez dvoma se je uveljavil kot eden najbolj spoštovanih košarkarskih strokovnjakov z druge strani Atlantika.

Zato so košarkarski navdušenci s toliko večjim zanimanjem polsušali, kaj je imel tokrat za povedati o Luki, ko je izpostavil eno podrobnost, ki ga loči od vseh preostalih velikih zvezdnikov lige.

Tim Legler | Avtor: Twitter Twitter

"Sovražim, ko se ti igralci pojavijo na igrišču in prvih nekaj minut zgolj podajajo. Da začutijo tekmo. Ali se hecate? Luka tega nikoli ne počne! Vsak večer, ko se pojavi na igrišču, vas želi nemudoma napasti in doseči nekaj točk, da vse skupaj zažene."

"Nato bo začel deliti podaje, še posebej v drugem obdobju, ko je ponovno na igrišču. In nato bo v drugem polčasu ponovno prevzel vlogo doseganja točk, ko bo to potrebno," je Legler nemudoma pojasnil glavno razliko med Dončićem in ostalimi zvezdniki.

Za konec pa je Legler še pohvalil tudi trenutno moštvo Dallasa, za katerega se zdi, da je vodstvo kluba v šestih letih od Lukovega prihoda končno uspelo okoli svojega prvega zvezdnika zgraditi dostojno ekipo, ki se lahko kosa z najboljšimi v ligi.

"Ko pogledate, kako se vsi ti delci prilegajo, izgleda vse skupaj kot popolna sestavljanka. Vsak ima svojo vlogo in vsak prinaša nekaj pomembnega tej ekipi. In to počnejo iz večera v večer. Vse skupaj pa je zgrajeno okoli te nezaustavljive sile, ki je Luka Dončić."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice