Šport > Košarka
4606 ogledov

Srbski zvezdnik o Slovencu: "Dober, a ne dovolj."

nikola jokić Epa
Srbski košarkarski zvezdnik si bo v prihajajoči sezoni delil slačilnico z Vlatkom Čančarjem.

Slovenski košarkarski reprezentant Vlatko Čančar (Denver Nuggets) se je v NBA pridružil Goranu Dragiću (Miami Heat ) in Luki Dončići (Dallas Mavericks) ter postal še tretji član slovenske zlate generacije, ki si kruh služi v eni izmed najmočnejših, najbogatejših in najprestižnejših športnih lig na svetu.

Tacko Fall Video Šport Čančar zadel tudi preko ene najvišjih oseb na svetu

O odnosu s slovenskim košarkarjem je v pogovoru za ameriške spregovoril srbski center in eden izmed nosilcev igre v Dallasu Nikola Jokić. Štiriindvajsetletni in kar 213 centimetrov visoki center, ki je za Denver odigral že štiri sezone, v lanski pa je prispeval 20,1 točke, 7,3 skoka in 1,4 podaje na tekmo, kar je njegovo najvišje povprečje doslej, se je s Čančarjem zelo dobro ujel, saj skupaj preživljata tudi proste trenutke.

nikola jokić | Avtor: Epa Epa

"Ni dober v Fifi, to vam moram povedati," je slovenskega košarkarja izdal Srb. "Prav tako ni dober v Mario Kartu. No, saj je dober, ampak ni dovolj dober," je šaljivo pristavil, nato pa nadaljeval v bolj resnem tonu.

"Kdorkoli izmed teh igralcev pride v Denver, pa naj bo to Marjanović, Teodosić, Bogdanović, Bjelica, Vučević, Šarić..., se potrudim, da se tukaj počutijo kot doma. Mislim, da je to lepa gesta. Vedno se je lepo družiti z ljudmi, ki govorijo tvoj jezik, da lahko z njimi deliš svoje občutke in izkušnje," je dodal Jokić.

čančar NBA Šport Čančar spet navdušil, navijači Denverja ga želijo v ekipi

Čančar je za Denver igral na štirih tekmah poletne lige, kjer je prispeval 8,8 točke, 4,3 skoka in 2,3 podaje na tekmo. S poletno ligo se je dodobra seznanil že lani, ko je prav tako v dresu Denverja prispeval 9,0 točke, 3,0 skoka in 1,8 ukradene žoge.

V sezoni 2018/2019 je bil član španskega moštva San Pablo Burgos, košarkarske veščine pa je pilil v ligi ACB. Zaigral je na 34 tekmah (22 v prvi peterki), dosegal pa je 10,0 točke, 3,7 skoka in 1,2 podaje v 22,9 minute na srečanje. S temi številkami si je prislužil imenovanje v najboljšo mlado peterko lige. Pred selitvijo v Španijo je bil član srbskega kluba Mega Leks. Prve košarkarske korake je naredil v Kopru, tri leta pa je bil tudi član takratne Union Olimpije. Čančarja je Denver kot 49. po vrsti izbral že na naboru leta 2017. Le malo zatem je pristavil svoj delež v največjemu uspehu slovenskega ekipnega športa. V NBA bo nosil številko 31.

čančar Izvisel Šport Če bi pogled ubijal, bi moral Čančar v zapor

Vlatko Čančar | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice