Šport > Košarka
2346 ogledov

Srbski košarkar, ki je igral tudi v Sloveniji, premagal tumor

Đukan Đukanović Reševalni pas/Twitter
Košarkarska pot ga je vodila v Španijo, kjer pa se je po zgolj desetih tekmah začel njegova največja borba... Borba za življenje.

Nekdanji košarkar Hopsov iz Polzele, Đukan Đukanović, se je po dveh zaporednih MVP naslovih Prve košarkarske lige Srbije (drugi rang tekmovanja, za Superligo) leta 2019 odpravil v Španijo, kjer pa je v dresu Lleide odigral le deset tekem.

Đukan Đukanović | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Zdravniki so mu namreč diagnosticirali redko obliko malignega tumorja, ki bi ga lahko celo stal življenja. Toda po slabem letu dni hude bitke je Đukanović uspel dobiti najpomembnejši obračun svojega življenja ter se celo že vrniti na treninge.

"Treniram že kakšen mesec, delam predvsem na fizični pripravljenosti, s pomočjo teka, ali uteži. V dvorani Osnovne šole Sestre Ilić, v kateri sem odrasel, pa opravljam strelske treninge," je v pogovoru za srbske medije razkril Đukanović.

Đukan Đukanović | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Na treningu mu redno asistira njegov oče Duško, nekdanji košarkar, ki v zadnjih letih opravlja funkcijo predsednika Metalca iz Valjeva, pri katerem je njegov sin tudi začel svojo športno pot.

"Do vsega je prišlo iznenada. Fizično sem se dobro počutil, ni bilo niti najmanjšega znaka, da sem bolan. Koncem januarja lani so na magnetni resonanci ugotovili, da imam cisto na bicepsu, toda radiologi niso smatrali, da je prišlo do vaskularizacije."

Đukan Đukanović | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Bolj je izgledalo, kot da mišica krvavi. Odšel sem v Španijo, odigral nekaj tekem pred koncem sezone, nato pa se odpravil do zdravnikov, ki so me že v prvo pregledali, saj se mi je zdelo, da se je cista povečala. Tu sem izvedel, da imam redko obliko tumorja," je svojo zgodbo zaključil Đukanović.

27-letnik je sicer prava legenda Metalca iz Valjeva, za katerega člansko ekipo je začel igrati pri 16 letih. Po šestih letih v domačem dresu se je odločil za prvo pot v tujino, ko je eno sezono branil barve češkega Kolina, preden se je za eno sezono ustavil v Sloveniji pri Hopsih iz Polzele.

Đukan Đukanović | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Sledila je vrnitev domov, kjer je bil naslednjih treh letih kar dvakrat okronan za najboljšega košarkarja Prve lige, preden se je še v drugo podal v tujino. Tokrat v Španijo, kjer pa se je njegovo življenje postavilo na glavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice