Šport > Košarka
232 ogledov

Prvak lige NBA za 40 mesecev v zapor

Glen Davis Profimedia Glen Davis.
Njegove žrtve so bili NBA igralci in njihove družine.

Glen Davis, nekdanji prvak lige NBA z Boston Celtics, je bil obsojen na 40 mesecev zapora zaradi spletnih in zdravstvenih prevar, poroča ESPN.

Poleg zaporne kazni mu je bila naložena še dodatna triletna pogojna zaporna kazen in plačilo 80.000 dolarjev odškodnine. Tako je odločila sodnica Valerie Caproni na okrajnem sodišču v New Yorku.

Davisa so obsodili zaradi prevare zdravstvene zavarovalnice, telekomunikacijske prevare, lažnega pričanja in podajanje lažnih podatkov. Grozilo mu je celo do 20 let zapora.

Po navedbah v sodnem spisu je Davis, skupaj s še nekaj drugimi osebami, namenoma zavajal NBA igralce in njihove družinske člane pri sklepanju zdravstvenih zavarovanj in žrtve oškodoval za več kot pet milijonov dolarjev. Njegova prevarantska shema je trajala vsaj štiri leta.

Davis, z vzdevkom Big Baby, je s Kelti postal prvak leta 2008, ko je moštvo iz Bostona v finalu ugnalo Los Angeles Lakers.

V ligi NBA je igral še Orlando Magic in Los Angeles Clippers, skupno je odigral osem sezon. Nazadnje je nastopal za kanadsko moštvo St. John’s Edge.

Ray Allen Glen Davis | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice