Šport > Košarka
19890 ogledov

Shaq Jokiću v obraz: "Želim, da tole slišiš od mene"

Print Screen
Legendarni Shaquile O'Neal je znan po tem, da se ne boji na glas povedati svojega mnenja.

Upokojeni košarkarski as Shaquile O'Neal ni bil zadovoljen z razpletom glasovanja za najkoristnejšega igralca rednega dela NBA sezone 2023/2024.

Po mnenju ameriškega orjaka, ki se ponaša z nazivom najdominantnejšega centra vseh časov, bi moral priznanje osvojiti košarkar Oklahome City Thunder Shai Gilgeous-Alexander, ki je v glasovanju zasedel drugo mesto. Tretji je bil Luka Dončić.

Luka Dončić Kljub izjemni sezoni Šport Ga bo to le še podžgalo? Luka v glasovanju za MVP-ja "šele" tretji

Liga NBA je za najkoristnejšega igralca še tretjič v zadnjih štirih letih okronala Jokića. Srbski zvezdnik iz vrst Denver Nuggets je s tem postal šele deveti košarkar v zgodovini z vsaj tremi naslovi MVP.

Rekorder je še vedno Karem Abdul Jabbar s šestimi lovorikami, po pet sta jih osvojila Michael Jordan in Bill Russell, s štirimi se lahko pohvalita Wilt Chamberlain in LeBron James, s tremi pa poleg Jokića še Moses Malone, Larry Bird in Magic Johnson.

Jokić je dobil 79 glasov za prvo mesto, 18 za drugo in dva za tretje mesto. Nihče od glasovalcev ga ni postavil na četrto ali peto mesto. Priznanje je osvojil z velikansko prednostjo, saj je prejel kar 926 točk oziroma 286 več od drugouvrščenega Gilgeous-Alexandra.

Razplet glasovanja ni bil pogodu O'Nealu, ki se tega Jokiću ni bal povedati v obraz.

"Veš, da te imam rad kot predsednik zavezništva velikih igralcev in po mojem mnenju si najboljši košarkar v ligi. Vse čestitke, toda želim, da tole najprej slišiš od mene. Po mojem bi SGA moral postati MVP, z vsem spoštovanjem do tebe," je bil v oddaji Inside the NBA iskren O'Neal, nekdanji MVP (2000) in štirikratni prvak lige NBA.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Hvala, Shaq. Tukaj ne sodimo ljudi, to je samo tvoje mnenje, že v redu. Šalim se," je odvrnil Jokić in dodal: "Veliko igralcev si zasluži to nagrado. Na koncu odločajo podrobnosti in malenkosti. Za nami je težko obdobje. Izgubili smo dve domači tekmi z Minnesoto. Zdaj gremo v Minnesoto, kjer bomo poskusli serijo pripeljati nazaj v Denver."

Medtem ko so nekateri uporabniki spleta hvalili O'Nealovo neposrednost, so mu drugi očitali neprofesionalnost. Kljub kritikam je legendarni košarkar vztrajal pri svojem stališču, ob tem pa Jokića še razglasil za daleč najboljšega visokega košarkarja v ligi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Herkules
    Herkules 17:57 09.maj 2024.

    Meni se zdi, da tega rasističnega možganskega orjaka bolj moti barva kože kot kakovost in statistična dejstva igralca!