Šport > Košarka
352 ogledov

Nova poškodba v taboru ZDA izklesala spisek 12 reprezentantov za SP

Kyle Kuzma Profimedia
Gregg Popovich ne bo imel težav s tem, katerega košarkarja pustiti doma, saj je po novi poškodbi na njegovem spisku le še dvanajst igralcev.

Kyle Kuzma, član Los Angeles Lakers ter eden izmed najboljših mladih košarkarjev na svetu, ne bo potoval na Svetovno prvenstvo na Kitajskem.

Gregg Popovich Video Šport Če odpove še kakšen zvezdnik, lahko zaigra Popovich! Pri 70 še vedno obvlada!

Razlog za najnovejšo odpoved v ekipi ZDA je poškodba gležnja, zaradi katere je Kuzma izpustil pripravljalno tekmo z Avstralijo. Po posvetovanju z zdravniško službo so v taboru Američanov prišli do zaključka, da ne bodo tvegali ter s seboj vzeli poškodovanega igralca.

Večina košarkarskih trenerjev se ta čas nahaja pred nehvaležno nalogo, da skrčijo svoj spisek na dvanajst reprezentantov ter se nekaterim predčasno zahvalijo, a ameriški selektor Gregg Popovich s tem ne bo imel težav, saj se mu je seznam na dvanajst košarkarjev po številnih poškodbah in odpovedih skrčil sam od sebe.

Kljub številnim odpovedim pa ekipa ZDA ostaja prvi favorit za zlato medaljo, čeprav so mnogi po nedavnem porazu Američanov z Avstralci to vlogo pripisali Srbiji.

Prvovrstni šok Šport Največji udarec za ameriško košarko po letu 2006 Blamaža Šport 'Gladiator' Crowe besen na organizatorje: "1500 $ za tole?"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice