Šport > Košarka
4474 ogledov

NBA zvezdniku ukradli 77 milijonov dolarjev

Kevin Garnett Žurnal24 main
S tožbo nad računovodjo.

Nekdanji zvezdnik severnoameriške košarkarske lige NBA Kevin Garnett je vložil tožbo zoper računovodjo, ki naj bi Garnetta skozi leta oškodoval kar za 77 milijonov dolarjev (66,3 milijona evrov), poročajo ameriški mediji.

Časnik Minneapolis Star Tribune je poročal, da Garnett toži računovodjo Michaela Wertheima in njegovo firmo Welenken, ker naj bi pomagala zdaj že obsojenemu finančnemu svetovalcu Charlesu Banksu, ki sedi za zapahi, ukrasti na desetine milijonov dolarjev. "Banks je namerno dolga leta ... plenil Garnetta in mu kradel zaslužke ter imetje, vključno z leti, ko je Werheim s svojo firmo Welenken košarkarju in njegovim podjetjem zagotavljal računovodske storitve," je zapisano v tožbi.

V njej so še zapisali, da je "Wertheim vedel, da si Banks pomaga do milijonov dolarjev košarkarja ter da ni ničesar storil glede tega". Primer bodo obravnavali na okrožnem sodišču v Minneapolisu.

Dvainštiridesetletni Garnett se je po 21-letni uspešni karieri igralsko upokojil leta 2016, potem ko je nosil tudi drese moštev Minnesota Timberwolves, Boston Celtics in Brooklyn Nets. V času kariere je zgolj s plačo zaslužil 326 milijonov dolarjev.

Nekdanji finančni svetovalec Banks si je leta 2017 zaradi vloge pri prevari in večmilijonski kraji drugega zvezdnika NBA, Tima Duncana, prislužil štiriletno zaporno kazen. Poleg zapora je moral Banks plačati še 7,5 milijona dolarjev kazni.

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice