Šport > Košarka
7736 ogledov

Meni, da je Zemlja ploskev, zdaj je anticepilec. To bi ga znalo drago stati.

kyrie irving Epa
Težave, ker se ne želi cepiti.

Zvednk lige NBA Kyrie Irving je v preteklosti s svojim vedenjem in mišljenjem že večkrat poskrbel za razpravo v javnosti. Tokrat predvsem navijače ekipe Brooklyn Nets skrbi njegov odnos do cepljenja proti koronavirusu.

NBA liga je zaposlenim v klubih in trenerskim štabom določila obvezno cepljenje, izjema so prav košarkarji. Tem se ni treba cepiti, če tega ne želijo, vendar bi zaradi strogih protikoronskih pravil v mestih kot so New York in San Francisco ostali brez tekem. Necepljeni igralci tako ne bi imeli pravice sodelovati na večjh prireditvah v zaprtih prostorih, v to kategorijo pa sodijo tudi NBA dvorane.

V godlji se je tako znašel na primer zvezdnik moštva Golden State Warriors Andrew Wiggins, ki tako ne bi imel pravice nastopiti na domačih tekmah v San Franciscu, prav tako pa bi moral izpustiti vsaj tekme na gostovanju v New Yorku (Knicks in Nets). Wiggins je ligo že zaprosil za izjemo na osnovi verskih prepričanj.

Predsednica združenja NBA igralcev (NBPA) Michelle Roberts je sicer izjavila, da se je do zdaj cepilo 90 odstotkov igralcev, kar pomeni, da se za takšno potezo ni odločilo okoli 40 NBA košarkarjev. Generalni manager Nets Sean Marks pa je v torek izrazil prepričanje, da bodo v njegovem klubu do sezone izpolnli vse zahteve v povezavi s cepljenjem, a dodal, da 'nekateri ljudje' v franšizi še niso bili cepljeni.

Fox Sports je zapisal in pri tem omenil več virov, da je eden izmed njih Kyrie Irving, kar pa za mnoge ni bilo presenetljivo. Zvezdnik se je doslej namreč že izkazal s teorijami o 'ravni' Zemlji, z bojkotiranjem medijev, z apelom, da se NBA sezona ne nadaljuje z 'mehurčkom' v Orlandu, izjavami o nepomembnosti trenerjev, s samovoljnimi izostanki in 'krajšimi dopusti' sredi sezone, med njimi se je na primer pojavljal na zabavah, kjer ljudje niso nosili mask. V dvoranah je zažigal kaduljo, da bi prostore očistil negativne energije.

kyrie irving | Avtor: Epa Epa

Če Irving zdaj ne bo dobil 'verske ali medicinske izjeme', bo tako izpustil 41 domačih tekem Nets, ki tako kot v minuli sezoni sicer sodijo med največje favorite za osvojitev naslova. Poleg tega ne bo smel igrati še na dveh gostujočih tekmah proti New York Knicks in eni proti Golden State Warriors. Moštvo z zdravima Kevinom Durantom in Jamesom Hardenom bi se po predvidevanjih moralo tudi brez Irvinga prebiti v končnico, kjer pa bi se lahko vse skupaj hitro zataknilo. 

V tej sezoni je Irvingova pogodba težka 34.916.200 dolarjev, z vsako tekmo, ki bi jo izpustil zaradi odločitve o necepljenju, pa bi tako izgubil več kot 425.000 dolarjev, kar bi v sezoni zneslo 18.7 milijonov. 

Komentarjev 2
  • Jerry_Palomo 11:32 25.september 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 06:12 25.september 2021.

    Očitno je prevečkrat prejel žogo v glavo in mu je vse ravno.. Sedaj pa objavite še koga, ki verjame v ravno Zemljo in je cepljen...ali pa celo tiste cepljene, ki verjamejo v dobrega in vsemogočnega strica na nebu, ki si ...prikaži veči za svoje ovčice izmišlja najbolj pokvarjene in grozne scenarije kar si jih je moč zamisliti... Ovce bedaste...

Sorodne novice