Šport > Košarka
57 ogledov

LeBron James s sinom spisal zgodovino lige NBA

LeBron Bronny James Profimedia
LeBron James in njegov sin Bronny sta postala prvi dvojec oče - sin, ki je sočasno zaigral v dresu NBA moštva.

Ameriški košarkarski zvezdnik LeBron James in njegov sin LeBron James ml. sta skupaj spisala nov košček zgodovine lige NBA. Sta prvi oče in sin, ki sta skupaj nastopila na tekmi. V obračunu Los Angeles Lakers s Phoenix Suns so bili na pripravljalni tekmi za ligo s 118:114 boljši slednji, poročajo agencije.

LeBron James ml., znan pod vzdevkom Bronny, je za 20. rojstni dan prvič nastopil za moštvo lige NBA. Tekma je pokazala, da bo še potreboval treninge in tekme, saj je v statistiko vpisal vsega en zgrešen met in dva skoka.

Dončić Le kako? Šport Sezona se še ni začela, a Luka navijače že pustil odprtih ust

Drugače je bilo pri očetu, ki bo decembra praznoval 40. rojstni dan. Pred 22. sezono v ligi se je v 16 minutah na parketu izkazal z 19 točkami, petimi skoki in štirimi podajami.

Spisek skupnih nastopov očetov in sinov v ameriškem profesionalnem športu je kratek. V baseballu sta to zabeležila Ken Griffey Sr. in Ken Griffey Jr. pred tremi desetletji za ekipo Seattle Mariners. V hokeju na ledu je konec 70. let Gordie Howe zaigral skupaj s sinovoma Martyjem in Markom.

Na ligo pa se pripravljajo tudi Denver Nuggets z Vlatkom Čančarjem. V Abu Dabiju so v nedeljo izgubili tekmo z aktualnimi prvaki Boston Celtics s 130:104. Najboljši v dresu ekipe iz Kolorada je bil Srb Nikola Jokić z 20 točkami, Čančar pa je v 18 minutah zbral po tri skoke in podaje. Na nasprotni strani je 21 točk dosegel Jaylen Brown.

Vlatko Čančar NBA Šport Čančar dvoboj zadnjih prvakov začel v prvi peterki

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.