Šport > Košarka
377 ogledov

Jordan razkril zadnji sms, ki ga je izmenjal s Kobejem: "Ne morem ga izbrisati!"

Michael Jordan in Kobe Bryant Profimedia
Skoraj leto in pol po usodni helikopterski nesreči Jordan še vedno hrani poslednje Kobejevo sporočilo.

Tragično preminulega košarkarja Kobeja Bryanta bodo to soboto sprejeli v Hišo slavnih, tik pred tem svečanim dogodkom pa je ameriška televizijska hiša ESPN kontaktirala največjega košarkarja vseh časov Michaela Jordana, če jim lahko ponudi kakšno še neodkrito zgodbico o svojem varovancu, kateremu je tekom igralske kariere ves čas predstavljal vlogo mentorja.

Jordan je tako ESPN-u odkril, kako je izgledala nuna poslednja izmenjava telefonskih sporočil, do katere je prišlo 8. decembra 2019, 49 dni pred Kobejevo smrtjo, in katero še vedno hrani na svojem telefonu, saj se nikakor ne more pripraviti do tega, da bi sporočila izbrisal.

Njun pogovor se je začel s tem, da je nekdanji igralec Jezernikov pohvalil tekilo, katero je prejel od Jordana ob ustanovitvi Jordanove blagovne znamke te pijače. "Ta tekila je fenomenalna," je največjemu vseh časov sporočil Bryant.

Jordan se mu je zahvalil za pohvalo, nato pa Črno mambo vprašal, kako kaj potekajo treningi Bryantove hčerke Gigi (ki je prav tako tragično nastradala v helikopterski nesreči op. o.), na kar je Bryant odgovoril v svojem značilnem tonu.

"Hej, trener, sedim tukaj na klopi in opazujem, kako razbijamo nasprotnika. Trenutno je 45:8!" je bilo zadnje sporočilo, ki ga je Jordanu v svojem življenju poslal Kobe.

Prav slednje sporočilo pa še danes zadane Jordana naravnost v srce: "Obožujem to sporočilo. Prikazuje namreč Kobejevo neverjetno tekmovalnost," je med solzami izjavil Jordan, ki slednjih ni mogel skrivati niti tekom svojega govora ob zadnjem slovesu od Bryanta, ko ga je tekom svojega kar 11 minut dolgega govora opisal kot svojega mlajšega brata.

Michael Jordan in Kobe Bryant | Avtor: Profimedia Profimedia

Bryantova družina se je sicer odločila, da njihovega Kobeja v Hišo slavnih 15. maja sprejme prav Michael Jordan, s katerim je imel Črna mamba vedno posebno vez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice