Šport > Košarka
15095 ogledov

Trener izpostavil Dončićevo edino slabost

rick carlisle
Slovenski čudežni deček je nadvse uspešno prestal ognjeni krst v dresu košarkarske ekipe Dallas Mavericks.

Luka Dončić je z odlčo predstavo na uvodni pripravljalni tekmi Dallas Mavericks utišal še zadnje dvomljivce in si spotoma prislužil aplavz slovitega Dirka Nowitzkega.

Luka Dončić Dallas Mavericks Video Šport Dončić že spletel posebno vez

Slovenski reprezentat je imel na razpolago 30 minut, v tem času pa se je navijačem predstavil s 16 točkami, šestimi skoki, tremi blokadami in dvema podajama.

Zadel je pet od sedmih metov iz igre, vključno s tremi od štirih izza črta za tri točke. Edina črna pika so bile štiri izgubljene žoge.

"Luka je zelo dober košarkar," je po zmagi njegove ekipe dejal trener Rick Carlisle. "Sposoben je igrati več različnih zunanjih položajev, vključno z organizatorjem igre, kar ste lahko videli v zaključku tretje četrtine. Zna organizirati napad, zadeti koš in igrati obrambo. Morali bomo edino zmanjšati število izgubljenih žog. Mislim, da je odigral zelo dobro," je dodal trener.

Luka Dončić Dallas Mavericks Kraljeval na igrišču Šport Prva tekma Dončića za Dallas: Kakšne nore poteze!

Dončić s svojimi potezami ni prepričal le trenerja, temveč mu je moral v tretji četrtini iskreno zaploskati tudi Nowitzki, potem ko je zadel trojko z velike razdalje.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Z lepo potezo se je izkazal tudi v drugi četrtini, ko se je najprej poigral z nasprotnim košarkarjem, nato pa izven ravnotežja dosegel koš od table. "Tega se ne da naučiti," je pripomnil komentator, njegov sodelavec pa je dodal: "Tega se ne da braniti."

Komentarjev 3
  • Avatar olor
    olor 13:58 01.oktober 2018.

    Slovenski reprezentat???

Sorodne novice