Šport > Košarka
51322 ogledov

Dončićeva predrzna podaja zakurila splet

Print Screen
Slovenski košarkar Luka Dončić se je ob zmagi nad Brazilijo spogledoval s trojnim dvojčkom.

Slovenska košarkarska reprezentanca je ob vrnitvi NBA-jevca Luke Dončića premagala Brazilijo (86:80) na zadnji pripravljalni tekmi pred začetkom kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah v Parizu.

Slovenija - Brazilija Generalka uspela! Šport Slovenija na krilih izjemnega Dončića do skalpa še ene velesile

Prvi zvezdnik slovenske izbrane vrste, ki se je reprezentanci pridružil le nekaj dni po finalnem porazu proti Boston Celtics, je v več kot 31 minutah zbral 32 točk (9/11 za dve, 2/8 za tri, 8/13 prosti meti), sedem skokov in sedem podaj za statistični indeks +12.

Njegova zajetna minutaža je bila stvar dogovora med njim in selektorjem Aleksandrom Sekulićem. Slovenski zvezdnik si je namreč zaželel več minut, da bi prišel v ritem pred prihajajočimi izzivi.

Slovenija - Brazilija Ga je le uslišal? Šport Noro, kaj je tokrat pred tekmo Luka prosil selektorja Sekulića

Dončić je sinoči stožiško občinstvo spet navduševal z dih jemajočimi potezami, žal pa je ena njegovih najlepših podaj na srečanju ostaja neizkoriščena. Zgodilo se je v prvi polovici druge četrtine, ko je Dončić po zgrešenem metu Brazilije Slovenijo popeljal v hiter protinapad.

Na črti za tri točke je švignil mimo Vitorja Beniteja, nato pa žogo 'skril' za hrbtom in s tem povsem zmedel dva brazilska košarkarja. Okroglo usnje je nato oddal v skrajni levi kot, kjer je čakal Prepelič. Branilec turškega Galatasrayaja je nato z lažno podajo iz igre še enkrat vrgel Beniteja, nato pa sprožil na koš, toda žoga ni hotela skozi obroč.

Slovenska reprezentanca je z zmago nad južnoameriško zasedbo končala priprave na  tekmovanje v Pireju, kamor bo odpotovala v nedeljo in kjer jo prva tekma proti Hrvaški čaka v torek, 2. julija, ob 20. uri. 

V skupini se bo nato 4. julija srečala še z Novo Zelandijo, v primeru uvrstitve v polfinale pa se bo pomerila z Grčijo, Dominikansko republiko ali Egiptom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 14:23 29.junij 2024.

    Avtor je prav nesramno predrzen s poveličevanjem L.D.