Šport > Košarka
3804 ogledov

Dončić kot prerojen, poglejte to statistiko

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Slovenski košarkarski zvezdnik je močno popravil vtis z druge pripravljane tekme.

Najboljši košarkar Dallas Mavericks je bil znova prvo imel njegovega moštva ob porazu proti Milwaukee Bucks pred kar 17.000 gledalci v domačem American Airlines Centru. Dončić je v samo 23 minutah dosegel kar 27 točk, sedem skokov, dve podaji in ukradeno žogo.

dončić porzingis Nov poraz Šport Vrhunska predstava Luke Dončića

Za Dallas je bil to že tretji zaporedni poraz v okviru priprav na novo sezono, pred tem so morali priznati premoč še Oklahomi City Thunder in Detroit Pistons.

Dončić je bil vpričo domačih navijačev še drugič zapored (na prvi tekmi ni igral) najboljši strelec svojega moštva, vendar zmage gostujoče ekipe, v kateri je s 34 točkami in 11 skoki blestel aktualni MVP lige Giannis Antetokounmpo, ni mogel preprečiti.

Drugi strelec Dallasa je bil Boban Marjanović s 16 točkami, Justin Jackson jih je dodal 13, Jalen Brunson 12, Kristaps Porzingis pa 11.

kristaps porzingis Ognjeni krst Šport Dončić in Porzingis komentirala drug drugega

Kljub porazu je imel slovenski košarkar več razlogov za veselje, saj je v primerjavi s prejšnjo tekmo proti Detroitu močno popravil svoj met iz igre. Tokrat je zadel šest od 13 metov iz igre (46%), kar pet od osmih poskusov za tri (62,5%) in 10 on 11 prostih metov (91%).

Ob porazu s Pistonsi je bil iz igre manj kot 40-odstoten, zadel je le 25 odstotkov metov z razdalje in le 50 odstotkov metov izza črte za proste mete.

luka dončić Nenavadno Šport Dončić pogorel tam, kjer ne bi nihče pričakoval

Dončić si je pred novo sezono zadel cilj, da bo izboljšal odstotek zadetih prostih metov, zato je bil zgolj 50-odstotni izkupiček na obračunu z Detroitom zanj veliko razočaranje.

Tudi zato, ker je tem segmentu igre poleti posvetil največ pozornosti, že proti Milwaukeeju pa je dokazal, da vloženi trud ni bil zaman.

"Vedel sem, da lahko zadanem več prostih metov. Celo poletje sem delal na tem. Nisem bil zaskrbljen, samo nadaljevati moram tako."

Luka Dončić

Komentarjev 1
  • supreme 09:26 12.oktober 2019.

    Kaj ti pomaga taksna statistika....na koncu je ekipa izgubila...in to steje