Šport > Košarka
863 ogledov

Vrhunska predstava Luke Dončića

dončić porzingis Reševalni pas/Twitter
Slovenski košarkar je bil s 27 točkami najboljši strelec svojega moštva.

Kar 17.000 ljubiteljev košarke si je ogledalo pripravljalno tekmo pred začetkom rednega dela severnoameriške lige NBA v American Airlines Centru med domačo zasedbo Dallas Mavericks in gostujočo Milwaukee Bucks.

Slavili so gostje s 118:111. Prvi junak domače vrste Slovenec Luka Dončića je bil najboljši posameznik kavbojev s 27 točkami.

Dvajsetletni Ljubljančan, ki je bil minulo sezono izbran za najboljšega novinca v ligi NBA, je v 23 minutah dodal še sedem skokov, dve podaji, ukradeno žogo, ob tem pa je imel štiri izgubljene žogo.

Dončić je dal kar pet trojk (5:8), deset prostih metov (10:11), ob metu iz igre 6:13.

Srb Boban Marjanović je s klopi dal 16 točk. Za Mavericks je zaigral tudi Latvijec Kristaps Porzingis, ki je imel na svojem računu 11 točk.

Pri Bucks je bil najbolj v ospredju Grk Giannis Antetokounmpo s 34 točkami in enajstimi skoki. Turk Ersan Ilyasova je dodal 18 točk, Hrvat Dragan Bender je imel na svojem računu 17 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice