Šport > Kolesarstvo
2181 ogledov

Zaradi Pogačarja bi šel najraje v pokoj: "Da končam to agonijo"

Wout Poels Pogačar Epa
Nizozemski kolesar je priznal, da je zaradi premoči Tadeja Pogačarja skoraj izgubil voljo do dirkanja.

Prvi kolesar sveta Tadej Pogačar je kolesarsko leto 2024, v kateri je med drugim osvojil dirko po Italiji oziroma Franciji ter vse skupaj začinil z naslovom svetovnega prvaka na cestni dirki v Švici, sklenil z dominatno zmago na dirki po Lombardiji

Na zadnji preizkušnji sezone med Bergamom in Comom (255 km) je Slovenec prepričljivo slavil po samostojnem pobegu v zadnjih 48,5 km in še četrtič zapovrstjo dobil zadnji spomenik sezone. S tem je postal šele drugi kolesar s tovrstnim dosežkom.

Tadej Pogačar UCI Šport Tadej Pogačar niza rekorde, ob koncu sezone padel še en

Razplet dirke po Lombardiji je sprožil pomisleke izkušenega nizozemskega kolesarja Wouta Poelsa (37) glede smiselnosti nadaljevanja sicer zelo uspešne športne kariere. Kot je veteran iz vrst Astane priznal v podkastu In Koers, je zaradi Pogačarja začel resno razmišljati o upokojitvi.

"Pogačar v Lombardiji ni začel tako hitro, odpeljal se nam je šele po kakšnih 200 kilometrih," je sogovorniku Dylan Ban Baarlu povedal Poels. "To je bila zelo težka dirka, UAE pa je imel na startu še enega aduta. Uprozorili so še eno dobro predstavo," je pohvalil delo Pogačarjeve ekipe.

Tadej Pogačar Strade Bianche Video Šport Tako so tuji komentatorji pospremili Pogačarjeve napade

Za razliko od Slovenca je Poels med dirko preživljal težke trenutke, še posebej po vzponu na Madonno del Ghisallo. "Trpel sem. Po Ghisallu sem se še nekako držal, a utrujenost se je že poznala in nisem več imel prave moči na spustu. Takrat se je dirka zame zlomila, po tistem klancu nisem več vedel, kje sploh sem. A treba je bilo priti do cilja, ker tukaj ni bližnjic."

Primož Roglič "Če bi vedel ..." Šport Roglič razkril, koliko je znašala njegova prva profesionalna plača

Poels si je nato v ciljnem prostoru ogledal posnetek Pogačarjevega epskega podviga, kar je bil samo še dodaten udarec za njegovo že tako načeto psiho.

"Ko sem videl Pogačarja zmagati na takšen način, sem resno razmišljal, da bi kar vrnil kolo in prenehal. Ali naj prihodnje leto poskusim še enkrat? Pomislil sem, da bi poklical Vina (Alexandra Vinokourova, novega šefa Astane, op. a.) in povedal, da ne bo šlo, da raje končam s to agonijo," je razkril etapni zmagovalec na dirkah po Franciji in Španij ter osvajalec spomenika Liège–Bastogne–Liège iz sezone 2016.

Poels je po koncu lanske sezone končal poglavje v moštvu Bahrain-Victorious in sklenil enoletno pogodbo z Astano. Njegov glavni cilj v prihodnji sezoni bo etapna zmaga na dirki po Italiji, s čimer bi postal eden redkih kolesarjev, ki se lahko pohvalijo z etapnimi uspehi na vseh treh največjih dirkah.

Wout Poels | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.