Šport > Kolesarstvo
7451 ogledov

Velika sprememba pred Pogačarjem in tekmeci

Pogačar Profimedia
Organizatorji bodo najverjetneje prisiljeni nekoliko spremeniti traso.

Prelaz Stelvio velja za enega legendarnejših vzponov v Italiji, a obstaja velika verjetnost, da bo že drugo leto zapored 'izpadel' iz programa za Giro. Tudi tokrat je na znamenitem prelazu namreč preveč snega, da bi se kolesarji lahko podali čez vrh.

Stelvio je sicer na sporedu v 16. etapi dirke, ki jo trenutno prepričljivo dobiva slovenski as Tadej Pogačar. Kapetan moštva UAE Team Emirates si je z zmago v kronometrtu privozil že več kot dve minuti in pol naskoka v skupnem seštevku Gira, trenutno drugi je Kolumbijec Daniel Martinez (Bora-hansgrohe).

Pri RAI so prepričani, da se razmere v naslednjih dneh ne bodo toliko spremenile, da bi bila cesta na Stelvio prevozna. Čeprav organizatorji še niso omenili spremembe trase, pa so pri omenjenem mediju prepričani, da se bo to zgodilo v kratkem. 

Takšne so sicer trenutne razmere na Stelviu:

Glede na to, da si želi Pogačar prihraniti nekaj moči za Tour, bo morda celo zadovoljen, da se mu tokrat ne bo potrebno povzpeti tako visoko. Na prelazu je bila sicer predvidena najvišja letošnja točka na dirki (Cima Coppi).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice