Šport > Kolesarstvo
13779 ogledov

"Tadeju je to težko dopovedati"

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačer je imel po treh dneh 45 sekund naskoka pred Geraintom Thomasom.

Tadej Pogačar in njegova ekipa UAE Team Emirates sta si v tej sezoni za cilj zastavila ponovitev podviga, ki je leta 1998 nazadnje uspel pokojnemu Marcu Pantaniju. Ta je kot zadnji prišel do dvojčka - skupne zmage na Giru in Touru.

To je poleg Pantanija doslej uspelo še šestim kolesarjem: Faustu Coppiju (1949, 1952), Jacquesu Anquetilu (1964), Eddyju Merckxu (1970, 1972, 1974), Bernardu Hinaultu (1982, 1985), Stephenu Rochu (1987) in Miguelu Indurainu (1992, 1993).

Pogačar po mnenju večine strokovnjakov za to, da bolahko  blestel na Touru, potrebuje nekoliko 'mirnejši' Giro. A doslej se slovenski as na to ni oziral, napadel je prav na vseh treh prvih etapah.

Na vprašanje, če je doslej porabil preveč (energije), je Pogi sicer v šali odgovoril: "Doslej nisem porabil še nobenega evra. Že šest dni sem na plačanih počitnicah."

A tudi v njegovi ekipi bi si želeli, da bi nastopil nekoliko bolj konzervativno. Vendar ... "To mu je težko dopovedati," je med smehom dejal športni direktor UAE Fabio Baldato in dodal: "Ne želim, da minimizira svoj trud, vendar želim, da svojo moč uporabi v trenutkih, ko je res sam in okoli sebe nima več svojih pomočnikov."

"Od začetka imamo načrt in ta je povsem jasen," pa je za Cycling News izjavil športni direktor Joxean Matxin. "Določili smo etape, kjer lahko napade in kjer lahko prepusti, da delo opravijo 'sprinterske' ekipe. In ko narediš načrt, ga narediš skupaj s kolesarji. Tako je tudi prav. Od starta Gira razmišljamo le o njem in ne o tem, kaj pride kasneje. Ne gre pa tu za na primer Stade Bianche, ko lahko napadeš 80 kilometrov pred ciljem, ker veš, da naslednji dan ne boš imel dirke. To je Giro in vemo, da traja tri tedne."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice