Šport > Kolesarstvo
2556 ogledov

Roglič: Vuelta ni bila glavna pri moji odločitvi

Roglič Epa
Zmagovalec Gira je že kar nekaj časa razmišljal o zamenjavi ekipe.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je na dirki po Španiji lovil svojo četrto zmago v skupni razvrstitvi, a mu ob dominaciji moštva Jumbo-Visma v zadnjih etapah ni bilo dovoljeno napasti moštvenih kolegov Seppa Kussa, ta je na koncu tudi osvojil rdečo majico, in Jonasa Vingegaarda, ki je sicer le nekaj dni z lastnim napadom zaostal tik za Američanom, Slovenca pa z drugega potisnil na skupno tretje mesto. Po Vuelti je nato dokaj hitro sledila vest, da se Zasavec seli k ekipi Bora-hansgrohe.

Roglič je v pogovoru za Algemeen Dagbald zagotovil, da je njegova odločitev o odhodu iz Jumbo-Visme prišla sicer že pred špansko pentljo. "Tudi če bi osvojil Vuelto, bi zapustil ekipo. Drugje sem namreč videl večjo možnost, da uresničim stvari, ki si jih še želim in se zanje tudi borim." 

V moštvu, ki bo odslej nosilo ime Visma-Lease a Bike, je namreč v zadnjih letih najprej nastopal le kot sokapetan, še bolj pa ga je na stranski tir s skupnima zmagama na Touru potisnil Vingegaard. Pri Bori bo zdaj nesporni prvi mož za dirko po Franciji. To je v zadnjem letu izpustil in se oredotočil na Giro, ki ga je tudi dobil.

Na dosežka, ki sta uspela nizozemskemu moštvu s trojno zmago na Vuelti ter z vsemi tremi zmagami na tritedenskih dirkah v letu 2023, je Roglič upravičeno ponosen.

Primož Roglič, Sepp Kuss in Jonas Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

"Nekaj let nazaj sem Jonasa in Seppa naučil vsega. Takrat sem jima bil vzor, zdaj pa sta številki 1 in 2. Skupaj smo ustvarili zgodovino, bil sem del tega," pravi Roglič. Sam je k ekipi Jumbo-Visme prišel pred osmimi leti, ko je bila ta še daleč od takšnih podvigov, prvo zmago na največjih dirkah je za moštvo leta 2019 zabeležil prav Zasavec, ko je prvič slavil na Vuelti. Kasneje mu je to uspelo še dvakrat.

"Pri Jumbo-Vismi sem dosegel največ, kar se je dalo. Na koncu je prišlo do tega, da sem moral oditi. Ni pomembno, kako zadovoljen sem izgledal na zadnji etapi v Madridu. Če bo vse po sreči, bom še bolj vesel na prihodnjih fotografijah, ko bom nosil drug dres," je zaključil Slovenec.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice