Šport > Kolesarstvo
2376 ogledov

Pogačar: Jonas je končno pokazal, da ima j...

Jonas Vingegaard Profimedia
Pogi: V šestih letih se je veliko spremenilo.

Če se bo zadnji teden dirke po Franciji odvil brez velike drame, bo Tadej Pogačar tretjič v karieri osvojil rumeno majico za zmago na francoski pentlji. V zadnjih šest etap bo krenil z naskokom treh minut in devet sekund pred Jonasom Vingegaardom.

Drugi prosti dan na tokratnem Touru je slovenski as izkoristil za lagodnejšo trening vožnjo s svojo ekipo, nato pa je stopil pred mikrofome na novinarski konferenci. "Prost dan poteka dobro, s fanti smo opravili manjši krog. Ustavili smo se v pekarni. Ne povejte mojemu strokovnjaku za prehrano, a pojedel sem najboljši brownie v svojem življenju," je bil razumljivo dobro razpoložen Pogačar.

Nato se je posvetil nedeljski predstavi, ko je na koncu naporne etape ušel Vingegaardu in ga premagal za več kot minuto. "Opravili smo enega najboljših vzponov, številke so bile najboljše v moji karieri. Jonas je resnično skušal zmagati. Res je pokazal, da ima j...a. Končno. Odvozili so fantastično dirko," je izjavil Pogačar.

Velik delež k njegovi prednosti je dodala ekipa, ki jo ima okoli sebe. "Ko sem prišel v ekipo, je bilo vse popolnoma drugače, bolj amatersko, zdaj pa je vse skupaj zelo profesionalno. Druga moštva te prisilijo, da se moraš izboljšati, tudi zaradi tega smo včeraj imeli enega najhitrejših vzponov. Resnično je impresivno, kako se je vse spremenilo samo v šestih letih moje profesionalne kariere."

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Kakšna so pričakovanja za zadnjih šest etap? "Težko bo, zagotovo bomo priča še kakšnemu ognjemetu. Sobotna etapa je zame pravzaprav domača tekma. Na tej trasi zelo veliko treniram."

"Pravzaprav me ni strah. Pred nami je še nekaj lepih etap. Seveda si ne želiš, da bi padel ali zbolel, temu se poskušamo izogniti. Covid je prisoten v pelotonu in tako bo tudi v gorah, kjer bo še veliko navijačev. Upam, da mi bo s tem prizanešeno. Imel sem ga pred samim Tourom, bil je zelo blag, a če nekdo dobi vročico, je seveda boljše, da predčasno konča dirko."

Pogačar lahko postane prvi kolesar po Marcu Pantaniju, ki bi po letu 1998 osvojil dvojček Giro - Tour. Bo v primeru uspeha napadel zgodovinski dosežek in poizkusil v enem letu osvojiti še Vuelto? "V to, da letos ne bom nastopil na dirki po Španiji, sem prepričan 99-odstotno."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice