Šport > Kolesarstvo
4755 ogledov

Legendarni slovenski kolesar, bivši evropski prvak, zaključil kariero

Jure Žabjek Profimedia
Jure Žabjek je končal svojo bogato športno pot.

Iz kolesarske ekipe Unior-Sinter Factory Racing so pred začetkom svetovnega pokala sporočili, da se po enajstih letih tekmovanj v spustu poslavlja najuspešnejši slovenski kolesar v tej disciplini Jure Žabjek. Njegov največji uspeh je naslov evropskega prvaka leta 2015, dvakrat se je tudi uvrstil med najboljšo deseterico na tekmah svetovnega pokala.

"Vsake poti je enkrat konec. Nikoli si nisem mislil da bom s športom, ki mi je predstavljal igro s katero smo z brati rasli skozi otroštvo, prerasel v profesionalno kariero. Potovati po svetu, spoznavati nove ljudi in samega sebe in ob tem še tekmovati na najvišjem nivoju dirkanja je bilo posebno doživetje. Nikoli mi ne bo žal za pot, katero sem izbral. Vsaka prevožena pot mi je prinesla nove izzive, spoznanja in priložnosti za osebnostno rast," je ob slovesu dejal Žabjek.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jure Žabjek (@zabjekjure)

"Hvala vsem, ki ste bili del tega in mi pomagali do rezultatov, saj kljub temu, da si na progi sam, je za tabo vedno ekipa in številni ljudje, ki te podpirajo. Hvala vsem vam, dosegli smo veliko skupaj. Vsak trud je bil vreden teh trenutkov. Kljub zaključku profesionalne kariere pa bo moja strast do kolesarjenja vedno ostala. Z veseljem se bom še naprej preizkušal na manjših dirkah in užival v vsakem trenutku na kolesu," je zaključil najuspešnejši slovenski kolesar v spustu.

Ta bi lahko v kolesarstvu dosegel še veliko več, a so mu skozi športno pot nagajale poškodbe. V 11 letih izjemno bogate kariere je vseeno dvakrat dosegel uvrstitev v prvo deseterico na dirkah svetovnega pokala, v Leogangu in Lenzerheideju. Leta 2015 je osvojil naslov evropskega prvaka. Zmagal je na številnih dirkah evropskega pokala iXS in slovenskih dirkah, osvojil je tudi več naslovov državnega prvaka. Več let je bil v samem vrhu svetovnega pokala. Bil je eden izmed stebrov naše reprezentance, dres Slovenije pa je oblekel na številnih svetovnih in evropskih prvenstvih.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice