Šport
478 ogledov

Kauzer v Pragi postal evropski podprvak

Peter Kauzer Epa
Prekaljeni kajakaški mojster je dopolnil svojo zbirko odličij.

Slovenski kajakaš Peter Kauzer je tudi na evropskem prvenstvu v Pragi pokazal, da kljub zrelim letom še vedno ni za staro šaro. 

Osvojil je srebrno kolajno, premagal ga je le domačin Jiri Prskavec. Za Hrastničana je ob dveh zlatih to že tretja srebrna kolajna na evropskih prvenstvih.

Peter Kauzer Peter Kauzer Šport "Proge so vse manj zahtevne, v Tokiu še lažje kot v Riu"

"Ves dan sem se počutil dobro, toda v finalu sem slabo zapeljal v vrata 4 in 5," je po uspehu dejal 37-letni Hrastničan, ki je zlato kolajno izgubil za 52 stotink sekunde. V nadaljevanju vožnje se je zbral, spodnji del odpeljal bolje, toda Čeha, ki progo pozna do potankosti, ni več mogel prehiteti.

"Jiri mi je zjutraj dejal, da ne morem zmagati dvakrat zaporedoma na prvenstvih v Pragi, da bo tokrat zmagal on. Ni se zmotil, ampak jaz sem vesel tudi srebrne kolajne. Boril sem se po svojih najboljših močeh. Bilo je psihično zahtevno, vendar vseeno zabavno," je bil zadovoljen Kauzer, ki je osvojil 11. kolajno na EP. Do nje je prišel na njemu svojstven način. Stopnjeval je svoje vožnje, v vsaki je bil boljši. V kvalifikacijah je bil deveti, v polfinalu pa peti.

Drugi slovenski predstavnik v finalu kajakašev, Niko Testen, je zasedel deveto mesto, med kanuistkami pa je bila Eva Alina Hočevar osma.

Popoldne bodo na sporedu ekipni boji, v nedeljo pa se bodo za kolajne potegovali kanuisti in kajakašice.

Komentarjev 1
  • ketegal568 17:07 19.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. workreviews10.com

Sorodne novice