Šport
3756 ogledov

Fury čutil, da nekaj ni v redu, žena zamolčala grozno novico

Tyson Fury Profimedia
Britanski boksarski šampion Tyson Fury je spregovoril o družinski tragediji, ki se je zgodila tik pred njegovim prvim dvobojem z Oleksandrom Usikom.

Nekdanji svetovni prvak težke kategorije Britanec Tyson Fury je razkril, da je njegova žena Paris Fury doživela spontani splav na predvečer njegovega prvega obračuna z Ukrajincem Oleksandrom Usikom, s katerim sta se za združitev šampionsih pasov pomerila 18. maja v Rijadu.

Z deljeno sodniško odločitvijo je slavil Usik, ki je s tem postal prvi absolutni vladar težke boksarske kategorije po Lennoxu Lewisu leta 1999.

Furyjeva žena, ki je bila takrat v šestem mesecu nosečnosti, kljub prizadevanjem svojega moža ni želela odpotovati v Savdsko Arabijo. Kot razlog je navedla visok krvni tlak, a se je v ozadju v resnici skrival strah pred morebitnimi zapleti z njunim nerojenim otrokom.

Fury je o podrobnostih družinske drame spregovoril šele več mesecev kasneje, in sicer na eni izmed novinarskih konferenc pred povratnim dvobojem z Usikom, ki bo 21. decembra prav tako v Savdski Arabiji.

Fury Usik | Avtor: Profimedia Profimedia

"Otroka je izgubila v petek na predvečer dvoboja (17. maj, op. a.). Noseča je bila šest mesecev. Ni bilo prav, da je morala sama skozi to. Takrat nisem mogel biti ob njej in zaradi tega mi je zelo težko," je povedal 36-letnik.

"Ko je rekla, da ne more z mano, sem vedel, da je nekaj narobe. Svojemu bratu sem takrat dejal, da je izgubila otroka. Čeprav mi ni povedala, sem nekako vedel. Ko sem se vrnil, sem dobil neizbežno potrditev, da ga ni več. A ona je to zadržala zase," je dodal Britanec, ki je prav na dvoboju z Usikom utrpel sploh prvi profesionalni poraz v karieri.

Fury, ki še vedno meni, da so sodniki Usiku zmago dodelili zaradi vojnega stanja v Ukrajini, je sicer zavrnil namigovanja, da naj bi ženina odsotnost in s tem povezana negotovost vplivali na njegovo predstavo v ringu.

"To ni izgovor. Niti pod razno. Jaz sem časten človek. V ringu počnem to, kar se od mene pričakuje. Med dvobojem ne razmišljam o ničemer drugem. Kar je izven ringa, ne pomeni nič, tukaj ni prostora za čustva. O drugih stvareh razmišljam po koncu," je poudaril Britanec.

Zakonca Fury imata skupaj sedem otrok, štiri sinove in tri hčerke.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice