Šport > Euro 2024
1869 ogledov

Tekma Hrvaške in Albanije odmeva iz povsem napačnih razlogov

Profimedia
Evropska nogometna zveza (Uefa) je pod drobnogled vzela dogodke na tekmi Hrvaške in Albanije.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je sprožila preiskavo proti Nogometni zvezi Hrvaške in Nogometni zvezi Albanije zaradi incidentov navijačev obeh reprezentanc med drugim krogom skupine B na evropskem prvenstvu v Nemčiji.

Hrvaški in albanski navijači so v sredo v Hamburgu med tekmo, ki se je končala z 2:2, vzklikali "ubij Srba", poroča Tanjug.

Nogometna zveza Srbije je od Uefe zahtevala najstrožje možne kazni zaradi vzklikov "ubij Srba" in "Srbe na vrbe", ki jih je bilo slišati na tekmi skupine B na evropskem prvenstvu.

 | Avtor: X X

"V skladu z 31. členom disciplinskega pravilnika Uefe smo imenovali inšpektorja za etiko in disciplino, ki bo izvedel preiskavo morebitnega rasističnega in/ali diskriminatornega obnašanja navijačev, do katerega naj bi prišlo 19. junija v Hamburgu med tekmo skupinskega dela Eura 2024 med reprezentancama Hrvaške in Albanije," so objavili na uradni spletni strani Uefe, navaja srbska tiskovna agencija Tanjug.

Hit na Balkanu Šport Tako se to dela: samo poglejte prizore po tekmi Slovenije in Srbije

Pri Uefi so v izjavi sporočili, da so uvedli preiskavo proti albanskemu nogometnemu reprezentantu Mirlindu Dakuju, ki se je po tekmi s Hrvaško neprimerno vedel.

Daku je po tekmi s Hrvaško skupaj z albanskimi navijači žalil Srbe in Makedonce, še navaja Tanjug.

Šestindvajsetletni na Kosovu rojeni Daku, ki od leta 2023 po pridobitvi albanskega državljanstva igra za Albanijo, je od februarja 2022 do julija 2023 kot posojeni igralec Osijeka v slovenski prvi ligi nosil dres murskosoboške Mure. Osijek ga je lani poleti prodal v ruski Rubin Kazan.

"Ali je to mogoče?" Šport Srbi se zgražajo nad tem, kar se je zgodilo pred tekmo s Slovenijo

Po navedbah srbskega portala Mondo je albanski napadalec po tekmi med Hrvaško in Albanijo zagrabil megafon in začel hujskati navijače na tribunah, nato je odložil megafon in se odpravil proti središču igrišča.

Srbsko javnost tudi jezi dejstvo, da ima Daku na hrbtu tetovažo, ki je posvečena pokojnemu Agimu Ramadaniju Katani, albanskemu poveljniku Osvobodilne vojske Kosova, paravojaške organizacije etničnih Albancev, ki si je prizadevala za neodvisnost Kosova od Srbije. V Albaniji in na Kosovu Ramadani velja za junaka.

Angleški navijači Neokusno? Šport Privrženci naslednjih tekmecev Slovenije so se grdo poigrali z navijačem

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • slavauk22 11:44 21.junij 2024.

    A SRBI PA LAHKO POČNEJO KAR SE JIM ZLJUBI.......ONI LAHKO MI NE SMEMO ........ONI SO POSLALI IZ BOGA DA SE DELAJO ANGLEČKE.............TUDI NJIH JE TREBA SANKCIONIRATI

Sorodne novice