Šport > Euro 2024
8412 ogledov

Slovenci v Münchnu: "Pivo je predrago in vodeno"

EURO2024 Saša Despot Navijač s pivom in ocvrtim krompirčkom v münchenski navijaški coni.
Obiskali smo navijaško cono v münchenskem olimpijskem parku. Slovenskih navijačev v torek ni bilo veliko.

Bavarska prestolnica se počasi ogreva pred drugo tekmo Eura 2024, ki jo bo gostila tamkajšnja Fussball Arena. Po ponedeljkovem obračunu Romunije in Ukrajine bo domovanje slovitega Bayerna v četrtek gostilo obračun Slovenije in Srbije.

Naša ekipa se je v torek popoldne odpravila v olimpijski park, kjer je vzpostavljena navijaška cona z velikimi platni za ogled tekem. Ker je bil to čas pred tekmo Turčija - Gruzija, so tam prevladovali turški navijači.

Slovencev in Srbov še ni bilo veliko, pravzaprav smo videli več slovenskih majic in šalov kot srbskih. Kakšnega večjega zborovanja in petja, kot smo ga dan pred tekmo z Dansko lahko videli in slišali v Stuttgartu, ni bilo. To najbrž pride na vrsto danes.

Malce smo si ogledali gostinsko ponudbo v navijaški coni, ki poleg hrane in pijače ponuja tudi različne oblike razvedrila. Tu imajo ljubitelji nogometa možnost udejstvovanja v različnih igrah in delavnicah, čeprav je glavna aktivnost še vedno ogled tekem.

Gostinska ponudba je zelo podobna kot v Stuttgartu, tudi cene so praktično enake. Za pol litra piva je treba odšteti 6,5 evra, za liter 13 evrov. "Količinskega popusta", kakršen je bil v Stuttgartu, ko se je z nakupom litrske doze piva prihranil kakšen evro, torej v Münchnu ni. Enako ceno imata tudi brezalkoholno pivo in radler.

EURO2024 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Za takšen denar bi moral biti kozarec zlat. Pivo pa ni prav dobro," nam je dejal Gregor iz Ribnice, ki smo ga zmotili med poslušanjem glasbe in pitjem piva, katerega kakovost ga ni navdušila.

"Pivo je slabo, sploh za takšno ceno. Zelo je razredčeno, vodeno. Posebej če ga primerjamo s tistim v gostilnah in v trgovinah, kjer je zares dobro," je potrdil Luka Gogala iz Mengša, ki si je sicer ogledal že tekmo v Stuttgartu, po obračunu v Münchnu pa se bo odpravil domov.

Pol litra kole za več kot pet evrov

EURO2024 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Za pol litra priljubljenih brezalkoholnih pijač z mehurčki je treba odšteti 5,5 evra, za enako količino priljubljene energijske pijače 7,5 evra. Pol litra mineralne vode stane 4,5 evra. Za 0,33 litra belega špricerja je treba plačati 7,5 evra.

Z navadno vodo se lahko vsi brezplačno oskrbijo v posebej za to postavljenih pitnikih, ki so pripravni tudi za natakanje plastenk.

EURO2024 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Tudi hrana je kar precej draga za povprečen slovenski žep. Velika bavarska presta stane šest evrov, enako ocvrt krompirček, različni burgerji deset evrov, kos pice pa 8,5 evra.

EURO2024 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 8
  • Avatar Zoran
    StarMačk 11:02 19.junij 2024.

    Seveda je pivo vodeno, če ga pa mešajo z vodo, da ga ne zmanjka, ha, ha, ha...

  • Soljatar 10:15 19.junij 2024.

    doma bodte pa je...kaj rinete tja k ni treba...

  • sandi76 09:32 19.junij 2024.

    "Slovenci v Münchnu: "Pivo je predrago in vodeno"" Jep, tudi Nemci očitno poznajo "optimizacijo stroškov" 🤣

Sorodne novice