Šport
3128 ogledov

Eden najbolj aktivnih na Touru padel na spustu

Marc Hirschi padec PrtSc
Kolesarji na dirki po Franciji so opravili z alpskimi cestami, zadnja gorska etapa pa je vzela svoj davek.

Na cilj 18. etape v La Roche-sur-Foronu sta najhitreje prispela Poljak Michał Kwiatkowski in Kolumbijec Richard Carapaz, slednji je Tadeju Pogačarju vzel pikčasto majico. Kolesarja Ineosa sta uspela s pobegom, ki je bil sprva precej množičen, postopoma pa se je skupina zmanjšala.

Tadej Pogačar Primož Roglič TdF makadam Tour de France Šport Roglič ostaja vodilni v skupnem seštevku

Med ubežniki je bil tudi Marc Hirschi (Sunweb). Ta je držal korak s Kwiatkowskim in Carapazom in dobil tretji gorski cilj na Col des Saisies na 1.650 metrih nadmorske višine. Med spustom pa ga je doletela nesreča in ob levem zavoju je, okrog 80 kilometrov pred ciljem, padel in pristal ob cesti.

Hirschi je dobil 12. etapo letošnjega Toura, v 9. etapi pa je bil tik pred zmago, preden sta ga tik pred ciljem prehitela Pogačar in Primož Roglič. V 2. etapi je osvojil drugo mesto, kar trikrat pa je bil razglašen za najbolj borbenega kolesarja dneva, tudi danes.

Kljub padcu je 18. etapo končal na 13. mestu, saj se je po nesreči pobral in se boril za čim boljšo uvrstitev. Še vedno drži četrto mesto med hribolazci, 22-letnik pa je osmi med mladimi kolesarji.

roglič pogačar Iz tujine Šport Slavospev slovenskemu športu: Majhen narod na vrhu sveta
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice