Šport
15383 ogledov

Dumoulin jezen, ker naj bi imel Roglič pomoč motorja

Primož Roglič Epa
Nizozemec v strahu pred 31 kilometrov dolgo vožnjo na čas.

Tom Dumoulin ima na drugem mestu v skupni razvrstitvi dirke po Franciji le še 19 sekund prednosti pred Primožem Rogličem. Ta je Nizozemcu v 19. etapi ušel na spustu, Dumoulin pa se je po preizkušnji jezil, saj naj bi Slovencu po njegovem mnenju pri pobegu pomagal tudi motor s kamermanom.

"Primož je bil danes najmočnejši in čutim veliko spoštovanje do takšne zmage, na spustu je letel. A moti me, da sem odpadel na ravninskem delu. Bil je na okvirju kolesa, izkoristil je zaveterje, ki mu ga je dajal motor. Sprintal sem, da bi ga dohitel, vendar nisem mogel bližje. Zaostal sem na edinem ravninskem delu sprinta. To je smešno," je po etapi izjavil Dumoulin.

Primož Roglič 19. etapa Šport Roglič z etapno zmago do 3. mesta skupno: "Super! Noro!"

Ta je skrbno poudaril, da ne krivi Rogliča: "On ni mogel storiti ničesar. Prišel je do lepe zmage." Nizozemec ni nameraval vložiti uradnega protesta, je pa dodal: "Prekleto sem razočaran." Dumoulin, ki se bo z Rogličem najverjetneje na kronometru v 20. etapi boril za skupno drugo mesto, je sicer na začetku dirke prejel 20 sekundno kazen, ker je vozil v zavetrju spremljevalnega vozila.

Presenetljiv je bil sicer njegov odgovor, kaj meni o prihajajoči vožnji na čas. "Mislim, da me bo premagal. Bomo videli," je za cyclingnews.com dejal Nizozemec. Ta očitno meni, da je Roglič v predzadnji dan Toura prišel z več moči kot sam.

Na Nizozemčev komentar o nenamerni pomoči motorja se je odzval tudi Slovenec: "Mislim, da do tega ni prišlo. Težko je to komentirati, na to nisem imel vpliva. Vsi imamo priložnost, da smo v spustu na prvem mestu in nisem bil povsem na motorju. Nisem opazil nič nenavadnega." Podobno nespretno ravnanja motorista je sicer že v 15. etapi izpostavil tudi Dan Martin.

Primož Roglič Navdušeni Šport Roglič 'zažgal' twitter: "Skakal bom s kolesarskim dresom"

"Mislim, da zaradi tega nisem imel prednost. Na spustu je težko zapreti presledek, če pride do njega. Ko sem videl, da sem nekoliko pobegnil, sem pritisnil na vso moč. Ko sem slišal, da sem si nabral 10 sekund prednosti, sem zadnjih 5 kilometrov odvozil kot kronometer. Izplačalo se je," je še povedal Roglič.

Ta o predzadnji etapi pravi: "Ne mislim na Dumoulina ali Frooma, skrbi me lastna predstava. To je edina reč na katero lahko vplivam. Osredotočil se bom nase. Potrudil se bom po najboljših močeh in če bom ponosen in vesel svojega dosežka, ni pomembno, katera številka bo pred mojim imenom."

Primož Roglič Izjemno Šport Rogličeva napoved pred odločilno etapo

Takoj po etapi so za mnenje o favoritu vožnje na čas sicer vprašali tudi Primoževega moštvenega kolega. "Prepričan sem, da bo jutri zmagal Roglič," je odločno dejal Steven Kruijswijk.

Komentarjev 2
  • mizimazi 07:23 28.julij 2018.

    Itaq da no zdej mala zvezdniška pichkica iskal napake pri vseh drugih.....ne upa pa si priznat da ni imel "cohones" da odpelje spust na polno...tukej se pa pokaže kolk te je v glavi...predvsem pa v hlačah....