Šport
490 ogledov

"To ni bila prava Slovenija!"

Slovenska rokometna reprezentanca Reševalni pas/Twitter
Slovenska rokometna reprezentanca je v kvalifikacijah za Evropsko prvenstvo 2020 premagala Estonijo z 32:28, a ponovno prikazala zelo bledo predstavo.

"To ni bila prava Slovenija, moji izbranci so na igrišču delovali kot veterani. Le v prvem polčasu smo bili osredotočeni, navkljub mojim opozorilom v garderobi, kar vam lahko potrdijo tudi igralci, pa smo v drugem močno popustili. V teh letih sem dodobra spoznal značaj mojih igralcev in vedel sem, da se bo zgodil padec. Moji igralci so v drugem polčasu bolj ali manj čakali na konec tekme in močno ogrozili svoje vodstvo," je po koncu tekme novo slabo predstavo svojih varovancev opisal slovenski selektor Veselin Vujović.

rokomet, EP, Slovenija, Nemčija, Veselin Vujović | Avtor: EPA EPA

Na koncu so izbranci črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi vendarle osvojili načrtovani točki in osvojili prvo mesto mesto v skupini, kar je bil na začetku tudi njihov primaren cilj. "Na koncu smo navkljub težavam zmagali in osvojili prvo mesto v skupini, kar smo si pred začetkom tega ciklusa tudi želeli," je zaključil Vujović.

V slovenski vrsti se je danes še najbolj izkazal Matej Gaber, ki je zbral kar sedem zadetkov, a tudi on ni mogel pojasniti razloga za katastrofalni drugi polčas: "Začeli smo dobro, a nato padli v črno luknjo. Nihče od nas ne ve pravega razloga za naš padec zbranosti v drugem polčasu, ki je bil pod vsako ravnijo. Najbolj pomembna je zmaga in prvo mesto v skupini, kar je bil tudi primaren cilj."

sp v rokometu slovenija egipt matej gaber | Avtor: EPA EPA

Brez dlake na jeziku je drugi polčas opisal tudi Gašper Marguč, še eden izmed redkih posameznikov, ki si za današnjo predstavo, katero je sklenil s šestimi zadetki, zasluži pohvalo: "V prvem polčasu smo prikazali dobro predstavo, morda naredili kakšno tehnično napako preveč, v celoti pa je bila naša podoba povsem spodobna. Drugi polčas je bil sramoten, povsem smo popustili, grešili strele in izgubljali žoge kot po tekočem traku. Na koncu smo zmagali, a Estonce bi morali premagati za deset in več golov razlike."

Gašper Marguč, Slovenija, Katar | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice