Šport
2091 ogledov

Vujović: Slovenci izgubljajo v garderobi, to pa zato ...

veselin vujović EPA
Selektor Veslin Vujović je opozoril na veliko pomanjkljivost slovenskih rokometašev.

Veselin Vujović je človek brez dlake na jeziku in to se je znova potrdilo v intervjuju za spletni portal Balkan Handall. Aktualni selektor slovenske rokometne reprezentance je potegnil črto pod nedavno končano svetovno prvenstvo, na katerem naši rokometaši niso nastopili.

V kvalifikacijah so jih namreč izločil Madžari in jim tako preprečilo četrti zaporedni nastop na SP oziroma šesti zaporedni na velikih tekmovanjih.

"Slovenci so zadovoljni, čeprav niso šli na svetovno prvenstvo, tako da jim ni bilo treba igrati z Nemci, Danci," je povedal Vujović in ocenil možnosti svojih varovancev, če bi se ti vendarle uvrstili na tekmovanje.

"Slovenija bi se uvrstila med najboljših osem. To je objektivna ocena. V tisti skupini bi težko premagali Dance in Norvežane, čeprav bi se lahko merili z njimi. Pomemben je tudi psihološki element, saj Slovenci pogosto izgubljajo v slačilnici, še preden se tekma začne, ker precenijo, da je nasprotnik boljši. In potem niti ne poskusijo. S tem se moram boriti. Oni so zadovoljni, čeprav niso šli na SP," je povedal črnogorski strokovnjak.

Vujović je besede na račun slovenske reprezentance izrekel v nadaljevanju svojega pogleda na uvrstitve balkanskih reprezentanc. "Izpadlo je tako, kot da je to prvenstvo z najslabšimi rezultati, vendar so vsi zadovoljni. Še nikoli v življenju nisem slišal, da je nekdo zadovoljen, če je rezultat katastrofa," je povedal 58-letnik.

Slovenska reprezentabca je prav pod vodstvom Veselina Vujovića dosegla največji uspeh doslej z bronasto medaljo na SP 2017 v Franciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.